Megszületett az Ifinapok junior-változata

Első alkalommal, június 21–22-én SHuupp-napokat szervezett a gyergyószentmiklósi Ifitéka ifjúsági és rendezvényszervező iroda. Az 5–8. osztályos diákokat célzó rendezvényen a résztvevők a tanév lezárásaként csapatjátékokban, sportban és kulturális vetélkedőkön is jeleskedhettek.

Gyergyószentmiklósi ifjak. A kisebbek is számítanak

Hat csapat, összesen hatvan diák jelentkezett az első alkalommal szervezett SHuupp-napokra, ahol két napon át érdekes vetélkedőkön, előadásokon, sportos programokon vehettek részt.
Az Ifitéka iroda lelkes önkéntesei úgy gondolták, hogy a középiskolásokat megszólító, négynapos Ifinapok mellett szükség van a rendezvény junior-változatára is, hogy a fiatalabb generáció is bekapcsolódhasson az iroda tevékenységeibe, és jó hangulatú csapatjátékokban próbálhassa ki képességeit. Így jött létre a SHuupp-napok, nevét a kék dinóról kapta, aki a rendezvény kabalaállata is egyben.

A rendezvényen Tamás Eszter kommunikáció szakos hallgató tartott előadást Tanulási tippek és technikák témakörben, volt reggeli torna és a méltán népszerű krimijáték, gyanúsítottokkal, helyszíneléssel és sok nyomozással fűszerezve.
A SHuupp-napokon jelen volt a Hargita Megyei Vöröskereszt ifjúsági csapata is: katasztrófavédelmi vetélkedőt szerveztek és felügyeltek, felkészítve a csapattagokat egy-egy vészhelyzet kezelésére. Emellett az általuk felállított sátorban a csíkszentmártoni árvíz károsultjainak megsegítésére lehetett adakozni.
A fiataloknak szóló rendezvény része volt az Ifitéka és a Városi Könyvtár korábban meghirdetett papírgyűjtési akciója is. A Lapozd újra! kezdeményezéshez régi könyvek, szórólapok leadásával bárki csatlakozhat a továbbiakban is, hozzájárulva ezáltal a gyer­gyó­szent­miklósi Városi Könyvtár könyvállományának gazdagításához, hiszen az újrahasznosítható papír leadásából összegyűlt pénzt új könyvek vásárlására fordítják.

Boncina-Székely Szidónia