Megszólítják a turisztikában dolgozókat

Együttműködésben látják a jövőt

44

Összefogná a Gyergyói-medence turisztikában tevékenykedő vállalkozásait az Arbor Vállalkozók Szövetsége. Az együttműködést lehetséges mentőövnek látják az ágazat számára a jelenlegi helyzetben, ezért egyeztetésre hívják az érintetteket.

A turizmus terén tevékenykedő vállalkozásokat segítené az Arbor               Fotó:visitgheorgheni.ro

Turisztikai platform létrehozását kezdeményezi az Arbor a szövetség keretén belül. Mint azt sajtótájékoztatón elmondták, egy alegységet képzeltek el a Gyergyói-medence turizmus terén tevékenykedő vállalkozásai számára, hogy segítsék az együttműködést. Bajkó Tibor elnök úgy fogalmazott: a jelenlegi körülmények között úgy érzik, fontos, hogy ahol tudnak, segítsenek, s ahogy más ágazatokban, úgy vélik, a turizmus terén is hasznot hozna a térségnek az összefogás. Az elképzelések szerint az Arbor a kapcsolatrendszert, a tapasztalati tőkét, előadások, oktatás szervezését tudná biztosítani többek között.
Csata Levente alelnök hangsúlyozta: az összefogás azért fontos, mert a turizmusban érintett vállalkozók közösen nagyobb erőt tudnának képviselni ebben az időszakban, amikor rég nem látott válság következhet.
Kopacz Zoltán igazgatótanácsi tag úgy fogalmazott: bár az Arbor eredetileg faipari egyesület volt, de az elmúlt években kibővült vállalkozói szövetséggé, s úgy látják, ernyője alatt turisztikai tömörülés is létrejöhetne. Mint fogalmazott, ahogy több mint egy évtizede a faiparosok leültek egy asztalhoz és sok információt cseréltek, nyitottak, úgy a turizmusban dolgozók számára is csak jót hozna, ha hasonlóan tennének. A turisztikában érdekelt vállalkozókat, ügyvezetőket egyeztetésre hívják csütörtökön 17 órától a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia teraszára, udvarára.
Elmondták, lehet, hogy nem tudnak minden érintettet személyesen megszólítani, de azokat is várják, akikhez esetleg nem jutnak el, hiszen már tapasztalatból tudják, mennyire fontos az információcsere a vállalkozók között.
Most a turizmus az első, hiszen ezen vállalkozásokat érintették legjobban az elmúlt hónapok nehézségei, de a tervek szerint a későbbiekben más ágazatok számára is hoznának létre hasonló alegységeket, például mezőgazdaságban, építőiparban tevékenykedőket is megszólítanának – hangsúlyozták a sajtótájékoztató szervezői.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.