Megoldódik a probléma

68

Közel háromhetes bizonytalanság, illetve papírozás után úgy néz ki, megoldódik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatánál Artur Oktyabrjov vezetőedző, illetve Anton Berlev vízumproblémája. Mindketten munkavízumot kaphatnak a héten és a román bajnoki rájátszás kezdetére újból a csapattal lehetnek.

Utolsó métereken van a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője, Artur Ok­­tyabrjov, illetve a csatár Anton Berlev vízumproblémájának megoldása – derült ki a klub közleményéből.
„Február első hetét követően Artur Oktyabrjov vezetőedző, illetve Anton Berlev nélkül készül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnoki mérkőzésekre. Ennek oka, hogy az edző, illetve a játékos állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik Csehországban – hiszen Prágában élnek –, így az Unió területén belül szabadon mozoghattak, de érvényesek voltak rájuk nézve is a turistatörvények. Azaz csak 90 napot tartózkodhattak máshol. Ennek lejárta után vízumkötelesek. A Sportklub munkavízumot igyekezett beszerezni a két érintettnek, ám ennek megszerzése hosszú folyamat. Néhány eredeti igazolásra volt szükség Oroszországból. A dokumentáció elkészült, és a jövő hét elején kerül beiktatásra, amely után leghamarabb 5, legkésőbb 10 napon belül az két érintett újfent Csíkszeredában lesz. A Sportklub vezetőségét nem érintette meglepetésként, hogy ilyen hosszú időre kénytelenek nélkülözni a vezetőedzőt és Berlevet. A játékost a klub a teljes felszerelésével engedte el, hogy Prágában folyamatosan tudjon készülni. Oktyabrjov edző pedig napi kapcsolatban van a szakmai stábbal, akiknek folyamatosan küldi az edzésterveket. Ennek fényében a román bajnoki rájátszásra a teljes keret egyben lesz” – áll a közleményben.
Mindez azt is jelenti, hogy a Csíkszeredai Sportklub a holnap sorra kerülő Románia-kupa újrajátszandó fináléját a két nagyon fontos láncszem nélkül kell megvívja a Bukaresti Steaua ellenében.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.