Megnyitja kapuit az Urmánczy-kastély

Magánörökség hete

673

Hat erdélyi kastély nyitja meg kapuit a hétvégén a nagyközönség előtt, megyénkben egyedüliként a maroshévízi Urmánczy-kastélyt látogathatják meg az érdeklődők vasárnap.

Várja a látogatókat az Urmánczy-kastély. Nemes kezdeményezés

A PIKNIK – Nyitott Kastélyok Hetét a nemzetközi Magánörökség Hete rendezvénysorozathoz csatlakozva szervezi meg a Kastély Erdélyben Koalíció. Az európai uniós kezdeményezés célja, hogy Európa-szerte megnyissák a magánkézben lévő történelmi műemlékek, kastélyok, kúriák kapuit az érdeklődők előtt.
Megyénkben a maroshévízi Urmánczy-kastély tárja ki kapuit vasárnap. A program szerint 10 órától megtekinthető a Kastély Erdélyben című kiállítás Szabó Tamás kastélyfotóiból. Délben kastélylátogatás kezdődik magyar nyelvű idegenvezetéssel, 13 órától családi batyus piknik lesz. Román nyelvű idegenvezetéssel 15 órától tartják a kastélylátogatást.
A gyerekeket is színes program várja délelőtt: arcfestés, szabadtéri játékok, óriáskifestők, buborékfújás, állatsimogató, bábszínházi előadás is lesz. Délután is folytatódik a móka, nemezelésre, gyöngyfűzésre, kőfestésre várják az érdeklődőket. Kincskereső játék is szórakoztatja majd a kastélyba látogatókat: a kastély kincseit kereshetik meg a gyerekek az egykor ott élt kisfiúk játék mac­kóinak „vezetésével”. Délután ügyességi játékokkal zárul a program.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek