Megnyílt az onkológiai részleg

Továbbra is fejlődik a székelyudvarhelyi kórház

1 680

Nem kell már elutazni, helyben megkaphatják a szükséges kezeléseket az udvarhelyszéki daganatos betegek. Átadták tegnap a teljesen új, korszerű onkológiai osztályt a városi kórházban.

Kulturált körülmények, szakszerű kezelés. Legyen a gyógyulás helye az új részleg

Négy, kényelmes és korszerűen berendezett, jól ellátott, külön fürdőszobás kórterem (három közülük kétágyas, egy háromágyas), több, jól felszerelt kiszolgálóhelyiség található a kórház főépületének földszintjén kialakított új részlegen. Az egykori öltözők helyén, illetve különböző átalakítások eredményeképp sikerült helyet találni az osztálynak, amely válasz a meglévő igényekre – fogalmazott Lukács Antal kórházmenedzser tegnap.
– Mi nemcsak tervezünk, hanem meg is valósítjuk céljainkat – jelentette ki.
A beruházás jelentős részét, 480 ezer lejt a szakminisztériumnál sikerült kijárni, 60 ezer lejt a kórház saját fejlesztési alapjából költöttek el.
A megvalósításnak köszönhetően végre egy helyen tudják biztosítani a fekvőbeteg-ellátást (eddig különböző osztályokon kezelték a betegeket). Az osztály fiatal vezetője, dr. Pálfi Zsuzsanna onkológus szakorvos elmondta, hogy a daganatos megbetegedéseknél előírt standardok alapján megtervezett gyógyító kezeléseket, az egyénre szabott tüneti kezeléseket itt, helyben el tudják már látni, tehát nem szükséges Marosvásárhelyre, Kolozsvárra vagy távolabbi városokba elmenniük a rákkal diagnosztizált betegeknek. Várhatóan hamarosan elérhető lesz az immunterápia is az osztályon, sőt, a tegnapi ünnepélyes átadón az is elhangzott, hogy a székelyudvarhelyi kórház az országban egyedüliként finanszírozza a prosztata daganatos elváltozásainak kezelésében hatékony brachyterápiás kezelést is.


Dr. Pálfi Zsuzsanna a járóbeteg-rendelőben szerzett tapasztalatai alapján is megerősítette, hogy az onkológiai fektetőre nagy szükség volt, mert sajnos, növekvő tendenciát mutat a daganatos megbetegedések száma. A szakember szerint nőknél az emlőrák, míg férfiaknál a tüdődaganat a leggyakoribb onkológiai elváltozás.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek