Megnyílt a PULZUS művésztelep

37

Újabb, immár nyolcadik kiadásához érkezett a PULZUS – Székely­ud­varhelyi művésztelep. Hagyománnyá vált, hogy a Spanyár-ház udvarán a Haáz Rezső Múzeum és Haáz Rezső Alapítvány szervezésben zajló alkotótábornak nincsenek visszatérő vendégei, ugyanis Berze Imre szobrászművész, a tábor életrehívója és szakmai kurátora úgy döntött, hogy minden évben újabb hivatásos képzőművészek meghívásával törekszik megteremteni a változatosságot.
A szervező szándéka szerint az itt létrehívott képzőművészeti dialógus az elszigetelten dolgozó helyi alkotók között előhívja a hely szellemének sajátos képzőművészeti arculatát. Segít az itt létrejövő műveken keresztül a közönségben tudatosítani, a városnak vizuális ihletforrásként is szolgáló hangulati, intellektuális értékeit. A múzeumi gyűjteménybe való elhelyezésük pedig gazdagítja Székelyudvarhely képzőművészeti örökségét.
A július 15–25. között zajló ez évi PULZUS művésztelep résztvevői és kiállító művészei: Atsushi Mizutani, Bartis Noémi, Berze Imre, Harmath István, Hsia Aihua, Jakobovits Márta, Kopacz Kund, László Hajnalka, Máthé László, Vargha Fruzsina.
A megjelölt intervallumban zajló alkotási folyamatba bárki betekintést nyerhet, meglátogatva a Spanyár-ház udvarán dolgozó művészeket.
A művésztelep táborzáró kiállításának megnyitóját július 25-én, csütörtökön délután 6 órától tartják a Haáz Rezső Múzeum Képtárában. A tárlatot Vargha Fruzsina művészettörténész nyitja meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek