Megnyílt a csíkszeredai teniszpálya

203

A korán tavasziasra fordult időjárásnak köszönhetően idén egy hónappal hamarabb nyit a csíkszeredai Transylvanian Tennis Club. – A pályát előkészítettük, mától indítjuk a szezont – közölte lapunkkal Szász László. A szabadtéri teniszpálya naponta nyitva tart, akár a késő esti órákig is.

Szász László, a Transylvanian Tennis Club vezetője. Korábban kezdik az idényt
Szász László, a Transylvanian Tennis Club vezetője. Korábban kezdik az idényt

A Transylvanian Tennis Clubban a napokban építették újra a szabadtéri teniszpályát, most három játéktér várja a sportág kedvelőit.
– Újrasalakoztuk és -hengereltük a pályát, három játszófelületet mértünk ki és vonalaztunk be. Beállítottuk a hálókat, teljesen készen állunk tehát, hogy fogadjuk a teniszezőket – nyilatkozta lapunknak Szász László. A klub vezetője szerint, bár a kora reggeli órákban még hűvös a levegő, délután az időjárás és a salakpálya minősége is lehetővé teszi, hogy fogadják a mozogni vágyókat.
– Egyre intenzívebben jelen vagyunk a város életében, az utóbbi években nagyon sokan jöttek hozzánk, akik először próbálták ki a teniszt, a squashpályánkon pedig még a szabadtéri teniszpályánál is többen próbálkoznak az adogatással. Óvodáskortól egészen a felnőttekig sokan megkedvelték, és visszatérő játékosai a squashnak – tudtuk meg.
A teniszklub idén is megszervezi a már hagyományossá vált amatőr tavaszi kupát és városi bajnokságot.
– A vakációban várjuk a gyermekeket is, külföldi és helyi edzők oktatják a teniszt, idén pedig, akárcsak a squash esetében, a teniszoktatásban is nyitni szeretnénk az óvodások felé. Nyárra nemzetközi teniszversenyre készülünk – részletezte Száz.
A csíkszeredai teniszpálya reggeltől estig mindennap fogadja azokat, akik ki szeretnék próbálni a labdajátékot vagy már intenzív gyakorlói a sportnak. A klub egyébként azoknak is tud segíteni, akik ki szeretnék próbálni a teniszt, de nincs hozzá felszerelésük.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.