2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Az első meccset megnyerték

Kihasználta a hazai pálya előnyét az ISK-FSK Székelyudvarhely, a csapat az Aradi CSM-t győzte le a hazai asztalitenisz A Divízió csapatbajnokság rájátszásának első meccsén. Két hét múlva lesz a visszavágó, amelyen az udvarhelyieknek legalább négy nyert meccsre van szükségük.

György, Tamás, Kádár és Fejér-Konnert. Harcolnak a Szuperligáért

Sikerrel kezdte az ISK-FSK Szé­kelyudvarhely a hazai asztalitenisz Divízió I-es csa­patbajnokság rájátszását, a Kü­kül­lő-partiak vasárnap hazai környezetben győzték le az Aradi CSM csapatát a Szuperligába jutásért vívott párharc első összecsapásán. Végig szoros volt az összecsapás.
Az aradiak csak három játékossal érkeztek meg vasárnap Székelyudvarhelyre, a CSM-nek nélkülöznie kellett legjobb játékosát is, hiszen Paul Mladin sérüléséből még nem épült fel. A vendégek a Bogdan Roman, Patriciu Muntean és Cristian Dodean (edző-játékos) alkotta trióval álltak ki, míg az ISK-FSK Fejér-Konnert András, György István és Kádár Tibor hármassal harcolt a győzelemért, Tamás Szabolcsot pótjátékosnak nevezték.
Az első találkozót György István három sima játszmában nyerte Muntean ellen, majd Fejér-Konnert Andrásnak is csak három szett kellett a Dodean elleni győzelemhez, így hamar 2–0-s előnyre tettek szert az udvarhelyiek. A harmadik meccsen Kádár Tibor csak egy szettet tudott nyerni Roman ellen, így az aradiak szépítettek, majd Fejér-Konnert András nagyon szoros meccsen kapott ki Munteantól, pedig az ISK-FSK játékosa 2–2-es állásnál az utolsó szettben 5–0-ra is vezetett. Négy mérkőzés után tehát 2–2-re álltak a felek.
Az ötödik meccs rosszul kezdődött az udvarhelyiek számára, hiszen Roman nyerte az első két szettet, de György István kemény küzdelembe kezdett, és 0–2-ről nyerte meg a mérkőzését. A hatodik meccs idő előtt ért véget, hiszen Kádár Tibor ellenfele, a Paul Mladin sérülése miatt beugró Dodean a második játszma után feladta a mérkőzést. Ekkor összetettben 4–2-re vezetett az ISK-FSK. A hetedik meccsen lezárhatta volna az összecsapást az udvarhelyi csapat, Fejér-Konnert András a második játszmában még egyenlíteni tudott, de az első után a harmadik és negyedik szettet is Roman nyerte. A nyolcadik mérkőzés sem volt izgalommentes, Munteanu megnyerte Kádár Tibor ellen az első szettet, ám az ISk-FSK játékosa összekapta magát és zsinórban három játszmát nyert eléggé simán, és lezárta a párharc első felvonását.
A párharc első meccsét az ISK-FSK 5K3-ra nyerte, két hét múlva Aradon lesz a visszavágó, ahol az udvarhelyieknek legalább négy nyert meccsre van szükségük ahhoz, hogy ősztől a Szuperligában szereplejen a csapat.

Eredmények
Asztalitenisz, A divíziós csapatbajnoki rájátszás, 1. mérkőzés: ISK-FSK Székelyudvarhely – Aradi CSM 5–3. György – Muntean 3–0 (11–3, 11–8, 11–7); Fejér-Konnert – Dodean 3–0 (11–6, 11–6, 11–4); Kádár – Roman 1–3 (4–11, 12–10, 12–14, 8–11); Fejér-Konnert – Muntean 2–3 (9–11, 11–5, 10–12, 11–9, 10–12); György – Roman 3–2 (5–11, 7–11, 11–7, 11–8, 11–9); Kádár – Dodean 3–0 (11–6, 11–6, 11–0); Fejér-Konnert – Roman 1–3 (11–13, 11–3, 10–12, 12–14); Kádár – Muntean 3–1 (9–11, 11–6, 11–4, 11–8).

A bányában játszottak
Szombaton barátságos hangulatban zajlott le a parajdi sóbányában megtartott első asztalitenisz Sóvidék-kupa. A versenyre negyven résztvevő érkezett Fehér, Szeben, Maros, Brassó és Hargita megyéből, de volt egy svédországi nevező is. A játékosok a szponzorok segítsége révén profi asztalokkal berendezett természetes küzdőtéren mérkőztek meg.
A helyezések: 1. Macovei Li­viu, 2. Stănciulescu Bogdan, 3–4. Pădurariu Costel (mindhárman Brassó) és Farkas Bence (Ma­rosvásárhely), 5–8. Demény Zoltán (Brassó), Polocka István (Er­dő­szentgyörgy), Tipser Gab­riel (Segesvár) és Farkas Gábor (Marosvásárhely).
A résztvevőknek, kísérőiknek, de a sóbányába látogató alkalmi nézőknek is maradandó élményt szerző esemény a helyi Sóhát amatőr pingpongcsapat tagjainak szervező munkáját, illetve a lelkes szponzorok (Parajdi Sóbánya, Parajd Polgármesteri Hivatala, Korond Polgármesteri Hivatala, Formula Príma Kft., Magdolna Impex Kft., Sóvidék–Hegyalja Tu­risztikai Egyesülete) segítségét dicséri.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb