2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

Megnyerték a csapatversenyt

Sikerrel zárult a csíkszeredai autómodellezők számára az Amarán tartott országos versenytábor. A csíkszeredai Gyermekek Háza modellezői mind a hat versenykategóriában dobogós helyen zártak, ugyanakkor a csapatversenyt megnyerték. Holnap már hazai környezetben bizonyítanak.

Hat éremmel és csapatelsőséggel tértek haza a csíki autómodellezők Amaráról
Hat éremmel és csapatelsőséggel tértek haza a csíki autómodellezők Amaráról

[dropcap]M[/dropcap]ind a hat versenykategóriában dobogós helyen zártak a csíkszeredai Gyer­mekek Háza autómodellezői a héten az Amarán tartott országos versenytáborban, ugyanakkor a csíkiak megnyerték a csapatversenyt. A tanügyminisztérium által szervezett országos autómodellező versenytáborban Hargita megyét három gyerek képviselte a csíkszeredai Gyermekek Házától, akik a húsz éve működő autómodellező kör eddigi legjobb eredményét érték el.
Laczkó Tibor megnyerte az Off Road próbát (1/10 méretarányú elektromos 2WD modell) és második lett az ügyességi próbán (1/12 méretarányú elektromos 2WD pályamodell). Nagy-Galaczi Tamás a Touring kategóriában diadalmaskodott (1/10 elektromos összkerékhajtású modell) és második lett a robbanómotoros versenyen 1/8 méretarányú pályamodellel. Kovács Dávid második lett az 1/12 gyorsasági versenyen és harmadik az 1/10 Pro (2WD pályamodell) kategóriában.
A közeljövőben is lesz még néhány rendezvény, verseny, amin a csíki autómodellezők is részt vesznek. Holnap szervezi a Csíki Gyermekek Egyesület és a csíkszeredai Gyermekek Háza a marosvásárhelyi FX Racing MS Modellező Egyesülettel közösen a Transilvania-kupa Off Road versenysorozat harmadik fordulóját, amelynek helyszíne a Kós Károly Iskolaközpont udvara, a viadal 10 órakor kezdődik. A versenyen felnőtt és gyerek autómodellezők vesznek részt Marosvásárhelyről, Szatmárnémetiből és Magyarláposról (Máramaros megye). A küzdelem négy kategóriában zajlik majd: 1/10 Buggy Stock, 1/10 Buggy 4WD, 1/10 Truck/Short Course Tuck és Short Course Truck 4 WD.
A csíkszeredai Városnapok keretében július 31. és augusztus 1. között rendezik a csíkszeredai Gyermekek Háza és a Csíki Gyermekek Egyesület szervezésében és a megyeszékhely önkormányzatának támogatásával gyerekek számára kiírt VIII. Csík-kupa autómodell-versenyt, amelyre hat csapat kapott az országból meghívót. Az aszfaltpróbák a Nagy Imre Általános Iskola udvarán lesznek július 31-én, pénteken 15 órától, az Off Road verseny pedig augusztus 1-jén, szombaton 10 órakor kezdődik a Mikó-vár előtt egy erre az eseményre felállított pályán.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb