Megmaradna az FK Csíkszereda tagsága: Nem lenne kieső az első- és másodosztályban

45

Átalakulhat a soron következő idényre a román labdarúgó-bajnokság élvonalának mezőnye, ez egyben maga után rántja a másodosztályt is, ahol az FK Csíkszereda is érdekelt.

Az FK bízhat abban, hogy jövőre is második ligás marad                                                     Fotó: fkcsikszereda.ro

A Román Labdarúgó Professzionális Liga (LPF) tervezi, illetve fontolgatja hogy a jelenlegi 14-ről 18-ra növeli a soron következő idénytől a Liga 1 mezőnyét. Mindezt a Konstancai Viitorul általános igazgatója nyilatkozta a liga2.prosport.ro oldalnak.
A nyilatkozat értelmében, a jelenlegi kényszerszünet miatt a LPF több tanulmányt és forgatókönyvet is készített a folytatást illetően. Az optimista verzió szerint május közepén folytatódna az idény, míg a kevésbé optimista, ám annál valószínűbb forgatókönyv szerint csak június közepén. Utóbbi viszont feltételezi azt is, hogy valamilyen módon csökkenteni kell a mérkőzések számát, és így nem születne egy becsületes rangsor.
Ennek feloldása érdekében 18 csapatosra növelnék a Liga 1 mezőnyét, és így nem lenne kieső, míg a másodosztályból négy alakulat jutna fel. Ez maga után vonja azt is, hogy a másodosztályból sem lenne kieső. Utóbbi lehetőség nyugodtabb munkakörülményeket jelentene az FK Csíkszereda számára is, amely jelenleg az utolsó kieső helyet foglalja el a másodosztályban.
Jelen állás szerint a Román Labdarúgó Szövetség a másodosztály küzdelmeit két csoportra osztaná a jelenleg elfoglalt helyezések alapján. A felsőházba kerülne az első nyolc helyezett, míg a 9–18. helyezettek az alsóházba kerülne. Az eddig megszerzett pontokat a felek továbbvinnék, ugyanakkor a bajnokságtól legutóbb visszalépett Sportul Snagov pontjait törölnék, akár visszamenőleg is. Mind az alsóházban, mind a felsőházban egy kört rendeznének. A felsőházban és az alsóházban is egyszer találkoznának a csapatok, a hazai, illetve idegenbeli meccseket pedig sorshúzással döntenék el.
Ugyanezen elképzelés mentén feleznék meg a harmadosztály csoportjait is.
Hogy végül milyen megoldás fog születni, lesz bőven idő gondolkodni rajta, a jelenlegi állapotokat figyelembe véve.

Lefújták a belga bajnokságot
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Jupiler Pro League) elnöksége egyhangúlan úgy határozott, lefújja az élvonalbeli ligát – olvasható a szervezet közleményében. A javaslatot a labdarúgó-szövetség vezetősége elé tárják, ám a helyi sajtó szerint ez már csak formalitás, így a döntés véglegesnek tekinthető. A belga lett az első európai élvonalbeli liga, amit a koronavírus-járvány miatt lefújtak. Ahogy a többi európai futballbajnokságot (kivéve a fehéroroszt), úgy a belgát is felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt. A Pro League vezetősége mérlegelve a helyzetet úgy döntött, inkább véget vet a 2019–2020-as idénynek – a tagok egyöntetűen rábólintottak a javaslatra, amit a liga a helyi szövetség elé tár hamarosan. A belga sajtó szerint ez már csak formalitás, a szövetség minden bizonnyal rábólint a tervezetre.
Mindez azt jelenti, hogy a 29 forduló után kialakult állás végeredménynek tekinthető: a 15 pontos előnnyel élen álló FC Bruges a bajnok (és ezzel főtáblás a Bajnokok Ligája következő kiírásában), a Gent az ezüstérmes (és BL-selejtezős), a Charleroi pedig a bronzérmes (és főtáblás az Európa Ligában). A Bölöni László irányította Royal Antwerp a negyedik lett (és EL-selejtezős).

HN- összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek