2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Meglesz a megoldás – állítja az alpolgármester

Van megoldás, a közszolgáltatások működni fognak ezután is Gyergyószentmiklóson – jelentette ki Nagy Zoltán alpolgármester sajtótájékoztatón. Hozzátette, azért tartja fontosnak leszögezni ezt, mert a városban többen azt beszélik, nem lesz fűtés vagy nem takarítják el a havat az utakról.

A szolgáltatások folytonosságát ígéri Nagy Zoltán alpolgármester
A szolgáltatások folytonosságát ígéri Nagy Zoltán alpolgármester

Problémák merültek fel Gyer­gyószentmiklóson az elmúlt időszakban a közszolgáltatásokat illetően. Mind a fűtés, mind pedig az utcaseprés, a hó eltakarítása esetén változások vannak folyamatban, azonban mindkét esetben van megoldás, a szolgáltatásokat ezután is biztosítják – mondta Nagy Zoltán alpolgármester.
Mint kifejtette, a távhőszolgáltatás ügyében folyamatosak a tárgyalások, igyekeznek megtalálni azt a megoldást, ami a városnak, a cégnek, valamint a lakosságnak is a legjobb. A városvezető azt reméli, sikerül meggyőzni az E-Start, hogy novemberben ne távozzon még a városból. Viszont, ha mégsem változtat álláspontján a cég, fűtés akkor is lesz, ennek biztosítása érdekében megfeszített tempójú munka folyik a polgármesteri hivatalban.
– Létrehoztuk azt az alegységet, amely képes átvenni a szolgáltatást, az átszervezésre vonatkozóan várjuk a szakminisztérium jóváhagyását, azt követően pedig a tanács is el kell fogadja azt – mondta Nagy Zoltán.
Hozzátette, az E-Star alkalmazottjaival is egyeztettek, ennek során kiderült, szinte mindannyian részt vesznek a meghirdetendő versenyvizsgán, hogy a jövőben a városháza alkalmazottjaiként végezzék munkájukat.
Az utcaseprés, a hó eltakarítása kérdésére is kitért az alpolgármester, ugyanis ebben az ügyben nincs egyetértés az RMDSZ és az MPP frakciók között.
– Keressük a megoldást, de csak abban a keretben tudunk mozogni, amit biztosít számunkra az önkormányzat, és azon belül is a politikai alakulatok – fogalmazott a városvezető.
Az RMDSZ-frakció korábban kijelentette, a polgármesteri hivatal keretén belül kellene létrehozni egy szolgáltatóegységet e tevékenység végzésére is. Az alpolgármester szerint azonban semmi nem támasztja alá azt az álláspontot, miszerint ezt a lépést a személyzeti keret növelése nélkül lehetne megtenni. Mint mondja, a prefektusi hivatal sem erősíti ezt meg, de további szakhatóságok véleményét is kikérték az ügyben, válaszokat várnak. Megoldás lehetne, ha a város saját gépeit átadná saját cégének, a Vitalissimának, hogy elvégezze a tevékenységet, így az alkalmazottakat sem kellene elküldeni. Egy másik felvázolt lehetőség pedig az, ha a város saját hatáskörben tartaná ezt a szolgáltatást, de meghatározott időre kiadná a munka végzését egy cégnek. Nagy Zoltán leszögezte, mire havazni fog, megoldódik ez a probléma, a városlakóknak nem kell attól tartaniuk, hogy nem lesznek télen takarítva az utak.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb