Meglepték az SZKC-t

32

Nem számíthatott könnyű mérkőzésre a Székelyudvarhelyi KC férfi-kézilabdacsapata a Románia-kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Konstancai Dél-Dobrudzsa ellen, ám azt kevesen gondolták, hogy búcsúznak a sorozattól. Pedig így lett. A Vlad Caba által felkészített SZKC nem tudott túllépni soros ellenfelén – a telt ház ellenére sem.

Csalódást keltő második félidei játékával kiesett a kupából az SZKC Fotó: Csedő Attila
Csalódást keltő második félidei játékával kiesett a kupából az SZKC Fotó: Csedő Attila

Elúsztak azok a székelyud­var­helyi remények, hogy az SZKC bejusson a férfi­ké­zi­labda Románia-kupa Final Fourjába. A Vlad Caba által felkészített udvarhelyi alakulat a másodosztályt vezető Konstancai Dél-Dobrudzsa ellen vette fel a harcot szombat este, ráadásul telt ház előtt. Azt lehetett tudni, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen az ellenfélnél rengeteg rutinos, korábbi, illetve aktuális válogatott játékos van, akik a HCM széthullása után helyben maradtak.
Telt ház fogadta az év első hivatalos mérkőzésén a Székelyudvarhelyi KC-t, amely a Szabó–Szász, Ghiţă, Mihalcea, Kuzmanoszki, Rusia és Onyejekwe felállásban lépett pályára, de játszott még: Orbán, Jokanovics, Tálas, Csog és Markez is.
Az SZKC az első negyedórában nehezen kapta a rést a konstancai védelmi falon, kapusuk, Rudi Stănescu is jó formában védett. A tengerpartiak pedig rendre megtalálták az utat Szabó hálójába. Előnyük négy is volt, ám kapaszkodni kezdett az SZKC, majd a 23. percben Markez révén egyenlített is. A játékrész hajrájában kijött a lépés, így kétgólos előnynél ment pihenni a hazai alakulat (16–14).
A második félidő eleje is jól sikerült, vezettek hárommal is, ám nem várt módon visszaesett a játékuk, ezt pedig könyörtelenül kihasználta Konstanca. A vendégek átvették az irányítást, Vlad Caba hiába kért kétszer is időt, nem tudta rendezni a sorokat, az utolsó tíz perc ötgólos konstancai vezetésnél kezdődött. Huszáros hajrába kezdett az SZKC, a kapust is játékosra cserélték, de már nem lehetett utolérni a tengerpartiakat, akik megnyerték a mérkőzést és bejutottak a Románia-kupa négyes döntőjébe.
Az SZKC legközelebb február 3-án, szerdán játszik, a román bajnokság 18. fordulójában, amikor a Galaci Danubius együttesét fogadják a városi sportcsarnokban.

Románia-kupa
Székelyudvarhelyi KC – Kons­tancai Dél-Dobrudzsa 30–34 (16–14) /az SZKC gólszerzői: Kuz­ma­noszki, Ghiţă 5-5, Mihalcea, Rusia 4-4, Tálas, Szász, Onyejekwe 3-3, Markez 2, Csog 1/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek