Meglepő udvarhelyi vereség

Kettővel nyert a Iași

30

Hazai pályán is megszenvedett az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapata a CSM Poli Iași csapatával, és ez hatványozottan igaz volt a visszavágó mérkőzésre. Ezúttal viszont kétgólos vereséget szenvedtek. Még a rájátszást érő hatodik helyen vannak, de magukra húzták a jászvásári alakulatot.

Nem ment Csomáéknak a Poli otthonában Fotó: fkszekelyudvarhely.ro

A hatodik hely megerősítéséért harcolt az FK Székely­udvar­hely a teremlabdarúgó-bajnokság 10. játéknapján a közvetlen rivális CSM Poli Iași otthonában. Az ellenlábassal szemben nagy lépést tehettek volna, hogy az alapszakasz végén a rájátszásba kerüljenek. Nem éltek vele.
A Grigoraș – Mánya, Szécsi, Csoma, Miklós felállással kezdett Jakab Zoltán vezetőedző, míg mezőnyben a Szőcs, Csala, Hadnagy, Kedei négyes volt a második sor. A találkozó első fele nagyrészt eseménytelenül zajlott, egyik fél sem kockáztatott, jobbára csak távoli lövésekkel próbálkoztak. A házigazdák ragadták meg a kezdeményezést, két ízben is nagyot kellett védenie az FK hálóőrének. Az FK támadásai körülményesek voltak, nem igazán alakítottak ki veszélyes szituációt. A vezetést a házigazdák a szünet előtt megszerezték. A második félidőt is jobban indította a Poli, a 23. percben 2–0 állt az eredményjelzőn. Próbálkozott az FK, ahhoz kellett folyamodnia Jakab Zoltánnak, ami ebben az idényben már jó párszor pontmentő volt: az utolsó tíz percre kockáztatott, mezőnyjátékosra cserélte kapusát. A 33. percben jött is a szépítés, Szécsi passzolta be közelről a játékszert. Egy lépésre voltak, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Hiába szegezték a kapuja elé a hazaiakat, fél perc alatt kétszer hibáztak, mindkétszer találatot jegyeztek belőle. A 36. percben 4–1-re módosult az állás. A végjátékban Hadnagy találata tett pontot a meccsre. Ez azt jelenti, hogy közelebb került a két gárda egymáshoz, és már csak két pont a különbség. Egy esetleges FK-győzelem lezárhatta volna a párharcot, hiszen nyolcra duzzadt volna az udvarhelyi előny.
Eredmény: Poli Iași – FK Székely­udvarhely 4–2 (1–0) /Șchio­pu (19., 23.), Pricop (35.), Guțu (36.), illetve Szécsi Barna (33.), Hadnagy István (38.)/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek