Meglepetést szerezne a Sportklub

46

Hosszú idő után újfent az Erste Liga rájátszásában érdekelt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely söpréssel jutott túl a negyeddöntőn, és ezúttal az elődöntőben azzal a DVTK Jegesmedvékkel kell farkasszemet nézzen, amely az elmúlt három idényben végső győztesként zárt. Borítaná a papírformát a kék-fehér alakulat.

Kevés teret kell hagyjon a Sportklub a DVTK-nak Fotó: Pál Zoltán / Archív

Elérkezett az elődöntő mérkőzésekhez a jégkorong Erste Liga, amelyben a negyeddöntőt söpréssel vevő Csíkszeredai Sportklub a szintén csont nélkül elődöntőbe jutó DVTK Jegesmedvékkel csap össze a négy nyert meccsig tartó párharcban, miskolci pályaelőnnyel.
Az előzetes várakozások és az elmúlt évek tapasztalatai szerint a borsodi alakulat vág neki esélyesként a párharcnak. Ezt alátámasztja az is, hogy az idei szezonban a négy egymás elleni meccsen csak miskolci győzelmek születtek, míg az elmúlt évek sem tartogattak sok jót a Sportklub számára. A kék-fehérek legutóbb 2014. január 26-án nyertek idegenben, míg hazai pályán 2015. december 22-én. Egyik sem ma volt, sőt azóta a DVTK egyre acélosabb lett, igazi csapatként működik, akiken nagyon nehéz fogást találni.
A Sportklub viszont már nem a négy évvel ezelőtti, de még csak nem is a két évvel ezelőtti arcát mutatja idén. Rutinos légiósokkal megerősödve és a szívüket a pályán hagyó hazai játékosok igazi csapatot alkotnak. A középdöntőbeli ingadozást követően pedig újfent megmutatták azt, amit a Románia-kupában, és nagyon kevés hibával, meggyőző játékkal ütötték el a Dunaújvárost a negyeddöntőben. Ez pedig jó alapot jelenthet az elődöntőre nézve, még akkor is, ha ebben nem tud a csapat segítségére lenni Rokaly Szilárd, aki sérülést szenvedett a Steaua elleni első elődöntő meccsen.
– Volt időnk készülni, annak ellenére, hogy még két román bajnoki elődöntő meccset letudtunk a közelmúltban. A csapat egyben van, jó hangulatban várjuk az elődöntőt, és azzal a feltett szándékkal utazunk, hogy meccset-meccseket nyerjünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a DVTK nagyon jó csapat, és csak akkor lehetünk sikeresek ellenük, ha fegyelmezetten, hibamentesen játszunk ellenük. Ha nem ezt tesszük, akkor a Miskolc van annyira jó csapat, hogy könyörtelenül kihasználja a megingásainkat. Ugyanazon a vonalon szeretnénk maradni, mint amit a Dunaújváros ellen mutattunk a negyeddöntőben – fogalmazta meg elvárásait Hozó Levente, a csapat másodedzője.
A DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub Erste Liga elődöntő első és második meccsét Miskolcon rendezik pénteken, illetve szombaton egyaránt 19.30 -tól.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 9-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek