Meglepetés: páros gyergyói bukta

Hozta a kötelezőt a Sportklub

74

Némi meglepetésre a nyáron nevet és játékoskeretet cserélő Galaci CSM két alkalommal is nyerni tudott a Gyergyói Hoki Klub ellen a román jégkorong-bajnokságban. Ami még fájóbb lehet gyergyói oldalról, hogy a klub által honosított, ám Galacra elengedett Vitalij Kiricsenko öt (1+4) pontot szerzett. A Csíkszeredai Sportklub simán hozta két kötelező meccsét, és közben kapust is igazolt.

Értékes pontokat tartott otthon Galac Fotó: Sorin Pană

Rangadót rendeztek a román jégkorongbajnokságban a hétvégén, a válogatott litvániai szereplése ellenére. Az új alapokra helyezett galaci jégkorongcsapat – Galaci CSM a Galaci Dunăreaval szemben – a Gyergyói Hoki Klubot fogadta.

Elmaradt a pontszerzés
Azt előre sejteni lehetett, hogy jó meccsek lesznek, hiszen a galaciak nagyon simán hozták a korábbi négy bajnokijukat, ráadásul a keretükbe olyan külföldi játékosok kerültek, akiket az elmúlt években honosítottak – Anton Butucsnov, Gyenisz Zabludovszkij, Vitalij Kiricsenko, Jevegenyij Jemelianenko –, és hozzájuk hoztak orosz, illetve ukrán játékosokat, akik megfordultak magasabban jegyzett ligákban – orosz másodosztály, kazah vagy épp fehérorosz élvonal –, de Igor Fefelovnak 122 meccs kijutott a KHL-ben is.
A piros-fehérek is igyekeztek újítani, és pénteken két új játékos leigazolását jelentették be a 35 esztendős szlovák hátvéd Igor Bobcek, illetve a 22 esztendős orosz csatár Vlagyiszlav Karpusz személyében. Előbbi éveken át meghatározó játékos volt a cseh és szlovák bajnokságokban, míg utóbbi a VHL-ig jutott.
A galaciak már az első meccsen megviccelték a gyergyóiakat, amikor a második harmadban három gólt szereztek, hogy az utolsó felvonásban lezárják a meccset, annak ellenére, hogy egy adott pillanatban feljöttek mínusz egyre a vendégek. A szombat esti visszavágó sem kezdődött túl jól a vendégek szempontjából, de az első harmadban összeszedett kétgólos hátrányt a második végére ledolgozták. A harmadik harmad a kiegyenlített erők küzdelmét hozta, de nyolc másodperccel a rendes játékidő vége előtt Zabludovszkij bebiztosította a hazai győzelmet.

Zsebben a kötelező
A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata annak ellenre le tudta játszani a hétvégi páros mérkőzését a Sportul Studențesc ellen, hogy 10 játékosát behívták a Litvániában szereplő romániai válogatottba. Ehhez az is kellett, hogy az ISK Csíkszereda U18-as csapatából Demeter Arnold, Karda Előd, Silló Huba, Nagy Galaczi Géza vagy épp Benedek Gergő kék-fehér mezt öltsön. A fiatalok meg is hálálták a bizalmat, hiszen gólokkal járultak hozzá a Sportklub sikeréhez.
Ugyanakkor a Sportklub szombat délután egy új kapus leigazolását jelentette be a svéd Joakim Lundström személyében.
A svéd hálóőr még a 2003/2004-es idényben mutatkozhatott be az SHL-ben, miközben végigjárta a korosztályos válogatottakat. A több játéklehetőség reményében az All­svenskans-ban kötött ki, hogy majd berobbanjon a különböző első ligákban. Szerepelt az SHL-ben, a KHL-ben, a finn Liigaban, vagy épp a szlovák Extraligában, méghozzá remek mutatókkal. Utolsó csapata a HC Kassa volt.

Eredmények
Péntek: Galaci CSM – Gyergyói Hoki Klub 4–2 (0–0, 3–0, 1–2) /Alekszej (2.), Nyeznamov (3.), Kiricsenko (6.), Zagidulin (60.), illetve Orbán (48.), Karpus (57.)/.
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Sportul Studențesc 28–1 (6–1, 12–0, 10–0); Galaci CSM – Gyergyói Hoki Klub 4–3 (2–0, 0–2, 2–1) /Alekszej (12.), Fefelov (15.), Irimia (50.), Zabludovszkij (60.), illetve Daradics (35.), Pesztunov (38.), Vesutkin (59.)/.
Vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Sportul Studențesc 28–4 (12–1, 10–3, 6–0).
A további műsor: hétfő: Sapientia U23 – Gyergyói Hoki Klub (18.30); kedd: Brassói Corona – Galaci CSM (18.30), Sapientia U23 – Gyergyói Hoki Klub (18.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek