Megköszönték mindazt, amit a közösségért tesznek

Az időseket ünnepelték

50

Szentmisét és ünnepi rendezvényt tartottak tegnap Gyergyó­szentmiklóson az időskorúak tiszteletére. Köszöntötték a legidősebb lakosokat és az ötvenéves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat.

Minden évben sokan vesznek részt az idősek ünnepén

Minden évben kis ünnepséggel tiszteleg a gyer­gyószentmiklósi önkormányzat és a társszervezők a város szépkorú lakosai előtt. Idén tizenkettedik alkalommal szervezték meg a rendezvényt s ezúttal is zsúfolásig telt a helyszínül szolgáló Korona terem. Nagy Zoltán polgármester beszédében azt mondta, hálával tartozik a közösség az időskorúaknak.
– Köszönjük, hogy megtanítanak, arra, mi az igazán értékes, kérem, ha látják, hogy a fiatalok nem azzal foglalkoznak, ami fontos, figyelmeztessék őket – fogalmazott a városvezető. Arra kérte a résztvevőket, ne az elmúlás hangulatát érezzék az ősz beköszöntével, hanem a következő tavaszra való készülődést. – Szükségünk van az időskorúak által biztosított fényre, hogy világosabban lássunk – mondta Keresztes Zoltán, a Szent István-templom plébánosa. A rendezvényen a Vaskertes Általános Iskola művészeti szakos diákjai valamint a Fogarasy Mihály és Kós Károly általános iskolák tanulói is műsoraikkal szórakoztatták a jelenlevőket. Fellépett a Domokos Pál Péter Női Kórus is. Köszöntötték az ötvenedik házassági évfordulójukat idén ünneplő házaspárokat, valamint a legidősebb városlakókat: a 94 éves Dezső József személyesen vette át a neki szánt ajándékot, a 96 éves Bajkó Erzsébet viszont egészségi okok miatt nem lehetett jelen, így neki majd a polgármesteri hivatal munkatársai viszik el otthonába az ajándékcsomagot.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek