Megkezdődött az ob

32

Minden évben június utolsó hétvégéjén rendezik a világ minden táján az országúti kerékpáros országos bajnokságot. Idén a román pontvadászatban Déva és környéke ad otthont, a viadalon a kadét, az ifjúsági, az U23-as és az elite kategóriás sportolók mellett az amatőrök is indulhatnak.

Június utolsó hétvégéjén a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában a hazai bajnokságok lebonyolítása szerepel, így a világ minden táján vasárnapig zajlanak a honi pontvadászatok. Az országúti kerékpáros román bajnokságnak idén Déva és környéke ad otthont. Az élsportolókat négy, az amatőröket nyolc kategóriába sorolták, utóbbiak viszont a hazai szövetségtől versenyengedélyt kell kérjenek.
Az élsportolóknál a kadét és ifjúsági korosztályokban mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál kiírták a versenyt, az U23-as korcsoportban csak fiúk állnak rajthoz, míg az elite csoportban nők és férfiak egyaránt versenyeznek. Az amatőröknél a 15–18 és a 19–29 évesek közötti korosztályban mindkét nem számára van kiírás, a férfiaknál viszont lesz a 30–39, a 40–49 évesek és az 50 év fölöttieknek is külön kategória, míg a nőknél a 30 év fölöttiek kortól függetlenül egy csoportba kerülnek.
Tegnap az egyéni időfutamokkal kezdődött a viadal, amelyen a férfi U23 és elite korcsoporton kívül minden korosztály elindult, utóbbi két csoportnak ma tartják az országos bajnokságot. Holnaptól a mezőnyversenyeket rendezik, az elite és az U23, valamint az amatőrök a 19–29 és 30–39 évesek korcsoportjának vasárnap lesz a viadal.
Az országos bajnokságot a Román Kerékpáros Szövetség, a Dévai Önkormányzat, valamint a Făerag SK szervezi, a viadalon a csíkszeredai Tusnad Cycling Team sportolói is elindulnak.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.