Megkezdődött a Kárpát-medencei magyar vállalkozók I. online találkozója

56

Péntek délelőtt megkezdődött a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szervezésében, a Design Terminal szakmai együttműködésével megvalósuló Kárpát-medencei magyar vállalkozók I. online találkozója, amelyen 200 külhoni magyar vállalkozó vesz részt a szomszédos országok magyarlakta területeiről: Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról.

Potápi Árpád János Fotó: pannonrtv.com/archív

A találkozót 2016 óta szervezi meg az államtitkárság, rendszerint Mezőkövesden, idén a járványügyi helyzet miatt első alkalommal online formában. A találkozó célja, hogy szakmai segítséget nyújtson a határon túli területeken is nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások számára, valamint elősegítse a külhoni magyarság valamint az anyaország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését.

Az online találkozó megnyitóján Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a külhoni magyar vállalkozók találkozója nagyban hozzájárul az egységes Kárpát-medencei gazdasági tér megerősítéséhez, amelynek kiépítéséért a magyar kormány az elmúlt évek során nagyon sokat tett. Kiemelte: a felmerések azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások több mint 90%-ban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha magyar vállalkozókat támogatunk, magyar családok sokaságának megélhetését segítjük. Hozzátette: öröm látni, hogy a találkozó eredményeképpen mára nem csak szakmai, hanem emberi és baráti kapcsolatok alakultak ki, amelyek megerősítése a nemzeti összetartozás és az erős magyar közösségek évében különösen fontos. Úgy fogalmazott: a jelenlegi nehéz helyzetben ez a találkozó nagyon szép szimbóluma a nemzeti szolidaritásnak és a magyarság határok feletti összetartozásának.

Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője elmondta, a sikeres vállalkozók egyik jellemzője a változó körülményekhez való alkalmazkodás. Éppen ezért a szakmai programot is úgy alakították ki, hogy eszközöket biztosítsanak a résztvevők számára a mostanihoz hasonló, nehéz helyzetek kezelésére. Hozzátette: örömmel tölti el, hogy az elmúlt 5 évben sikerült együtt olyan összetartó közösséget építeni, amely 1 nap alatt tölti meg a 200 fős oktatásra szóló helyeket.

A május 8-9-i online találkozón 77 erdélyi, 43 felvidéki, 53 vajdasági és 27 kárpátaljai vállalkozó vesz részt. A kétnapos rendezvény során a résztvevők idő- és változásmenedzsment, otthoni munkavégzés, valamint egyéb hasznos témakörökben hallhatnak előadásokat, workshopokon és egyéni mentoráláson vehetnek részt, valamint előadást tart számukra Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is.

 

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek