2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Megkapta a minősítést a Márton Áron

Az oktatási miniszter jóváhagyta a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium vezetőségének kérését, és a következő tanévtől mint főgimnázium működik a tanintézmény.dsc_0213

[dropcap]V[/dropcap]arga László igazgató a Márton Áron Gimnázium névadásának a 25. évfordulóján jelentette be, hogy a tanintézmény vezetősége összeállította és május 22-én a tanfelügyelőséghez benyújtotta azt a többoldalas dokumentációt, amelyben kéri az oktatási minisztériumtól az iskola főgimnáziummá való minősítését. A 75 éves múltra visszatekintő oktatási tanintézmény kérését Hargita Megye Tanfelügyelősége pozitívan véleményezte, sőt Görbe Péter főtanfelügyelő korábbi nyilatkozata szerint az intézmény vezetőtanácsa támogatta a Márton Áron Gimnázium vezetőségének azt a törekvését, hogy a tanintézmény elnyerje az általa kért státust.
– Kedden értesített Görbe Péter főtanfelügyelő, hogy az oktatási miniszter a 4280-as rendeletben jóváhagyta kérésünket, így iskolánk a következő tanévtől felveheti a Márton Áron Főgimnázium nevet – értesített a hírről Varga László.
Az igazgató szerint ez a szakmai elismerés mind a tanintézményben dolgozó pedagógusok, mind az itt tanuló diákok számára kedvező változást hoz majd.
– Több szempontból is előnyt jelentene iskolánk számára, ha megkapnánk ezt a besorolást. Elsősorban anyagi szempontból, de a gimnázium hírnevének és szakmai elismerésének szempontjából is fontosnak tartjuk, hogy elnyerjük a főgimnáziumi státust. A gyermeklétszám szerinti központi finanszírozás például a főgimnáziumok esetében nagyobb költségvetést szab meg – részletezte korábban a státus előnyeit a gimnázium igazgatója.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb