Megjelent a felkészítő füzet második része

Hatvan iskolához jut el

62

A VIII. osztályos diákok számára készült felkészítő füzet Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával, Hargita Megye Tanfelügyelősége szakmai koordinálásával és Kovászna Megye Tanfelügyelősége partnerségével. Az első kiadást két héttel korábban kézhez kapták a diákok.

Munkafüzet nyolcadikosoknak. Segít a felkészülésben

Az elsőhöz hasonlóan, ez a kiadás is a kisérettségire való felkészülésben segíti a diákokat, elsősorban azokat, akik kimaradtak az online oktatásból. A folytatás magyar nyelv és irodalomból, román nyelv és irodalom, illetve matematikából segíti a diákokat az ismétlésben, a különböző feladattípusok megismerésében, megértésében és megoldásában, a gyakorlatok, feladatok önálló elvégzésében. Ebből a kiadásból az elsőhöz hasonlóan 500 darabot nyomtattak, amit összesen hatvan iskola diákjai között osztanak szét.
A projekt koordinátorai Ferencz-Salamon Alpár megyei tanácsos, Hargita Megye Tanácsa oktatási szakbizottságának elnöke, Demeter Levente Hargita megyei főtanfelügyelő és Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő. A román nyelv és irodalom részt Bartolf Hedwig, Bandaș Luminița Ramona, Bors Kinga és Császár Tünde Márta, a magyar nyelv és irodalmat Dáné Szilárd, Bogács Nóra Ágnes, Kőmíves Noémi, Orbán Boróka, a matematikát Hodgyai László, Császár Sándor, Deák Zsuzsánna, Molnár Klára, Hodgyai Mária Magdolna dolgozták ki.
„A felkészítő füzet második részét is ugyanúgy kell használni, mint az elsőt, és reméljük, hogy a tanév kezdetéig megérkezik minden diákhoz, hogy segíteni tudja a vizsgára való felkészülést. Örülök, hogy sikerült megvalósítani ezt a projektet, és ezúton is köszönöm minden pedagógusnak, aki részt vett az első és a második munkafüzet kidolgozásában” – nyilatkozta Ferencz-Salamon Alpár.
„Fontosnak tartjuk, hogy a diákok a jelenlegi helyzetben is folytatni tudják tanulmányaikat, a vizsgákra való felkészülést. Úgy véljük, mindenkinek meg kell teremteni a lehetőségeket a tanuláshoz, ezért készültek a felkészítő füzetek azok számára, akik kimaradtak az online oktatásból, illetve olyan digitális programon is dolgozunk, amely a vidéki és a hátrányos helyzetben lévők oktatását is támogatja. Habár a megyei tanácsnak nem hatásköre, de prioritásként kezeljük az oktatást, ezért ezúton is köszönöm partnereinknek, hogy segítségükkel ez a kezdeményezésünk is megvalósulhatott” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Az elkészült felkészítő anyag online is elérhető Hargita Megye Tanácsának honlapján a https://hargitamegye.ro/hargita-megye/oktatas.html címen.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.