Megjavították a veszélyes játékelemeket

Újra használhatók a játszóterek

141

Rendbe tették a korábban veszélyesnek nyilvánított játszótereket Gyergyószentmiklóson. Több játékelemet cserélni kellett, egyesek helyett újat vettek, de olyan játszótér is volt, amit teljes egészében fel kellett számolni.

Biztonságos szórakozást nyújtanak a csúszdák és társaik Fotó: Nagy Levente

Még tavaly ősszel nyilvánította veszélyesnek több gyergyószentmiklósi játszótér játékelemeit a fogyasztóvédelem. Akkor tájékoztatókat függesztettek ki, amelyek arra figyelmeztették a szülőket, hogy a megrongálódott játékok használatával sérülés kockázatának teszik ki gyermekeiket.
– Az önkormányzat mellékgazdaságának munkatársai az elmúlt hetekben rendbe tették a játszótereket – mondta el Fórika Krisztina, a városháza szóvivője. Mint kifejtette, az önkormányzat játékelemeket gyártó cégtől vásárolta meg a szükséges anyagokat.
Olyan játszótér is volt azonban, ahol a javítás sem segített: a régi játékelemek annyira megrongálódtak, hogy le kellett bontani azokat, így a Virág negyed 46-os tömbháza mögött már nem játszhatnak a gyerekek.
A szóvivő megjegyezte, a városvezetés azt reméli, ezúttal jobban vigyáznak majd használóik a játszóterekre. Egyik olvasónk ugyanakkor megjegyezte: ablaka játszótérre néz, s gyakran látja, hogy a hintákra s egyéb játékokra is felállnak, néha pedig felnőttek is ráülnek, esténként pedig fiatalok italoznak, cigarettáznak ott, s nem ritka az sem, hogy szándékosan rongálnak.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.