Megismétlik a tavalyi döntőt

56

Megkezdi szereplését a Szé­kely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata az európai kupaporondon, pontosabban a Chal­lenge-kupában. A sorozat a harmadik fordulóval folytatódik, ahol bekapcsolódik az SZKC mint címvédő. Ellenfele az az ABC Braga lesz, amellyel a tavalyi döntőt játszották és diadalmaskodtak. Hasonlóra készülnek ezúttal is.

Magabiztos előnyre kell szert tenni a visszavágóra Fotó: Csedő Attila / Archív
Magabiztos előnyre kell szert tenni a visszavágóra Fotó: Csedő Attila / Archív

Tavaly a fináléban került össze a Székelyudvarhelyi KC és az ABC Braga a férfi kézilabda Challenge-kupában, ezúttal viszont már a harmadik körben. Tavaly az odavágón az SZKC 32–28-as vereséget szenvedett idegenben, de a visszavágón 32–25 arányú győzelmet arattak, amivel elhódították a trófeát. Azóta sok minden megváltozott a csapat körül. Vlad Caba vezetőedző a tavalyi sikercsapatból már nem számíthat Rambára, Ferenczire, Komporályra, Sztj­lovra és Tvzadzera, akik eligazoltak. Jöttek helyettük viszont mások, mint például Ghita, Bogunovics, Markez, Jokanovics vagy épp Ojleszki. Új csapat épült a régi helyett, és egy sérüléshullámot leszámítva jól is megy a csapatnak. A sérüléshullámból viszont Majnov még nem épült fel és Rusia családi problémái sem oldódtak meg, így rájuk nem számíthat a vezetőedző. De kérdéses továbbá Bogunovics játéka is, aki a legutóbbi Temesvár elleni bajnokin sérült meg. Az orvosi stáb igyekszik őt helyrehozni a meccs kezdetéig.
A portugál csapatnál viszont nem volt ekkora mozgás. Egyben maradt a tavalyi gárda, amelyet a szakvezetés jól ismer. Újdonsággal biztosan nem fogják meglepni a szakmai stábot. Ugyanarra lehet számítani tőlük, mint a tavalyi fináléban. A gyors, lerohanós játékot szeretik, de életveszélyesek az átlövőik is. Utóbbiakra majd nagyon oda kell figyeljenek.
A találkozót szombaton 18 órától rendezik a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban. A bérletek érvényesek, de jegyek is beszerezhetőek még 10 (diák- és nyugdíjasjegy), illetve 15 lej ellenében.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek