Megint díjazzák az év praxisát

Hetedszer hirdették meg Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatot, amelyre az ajánlásokat május 10-ig várják. Az elmúlt évek gyakorlatához híven magyarországi családorvosok mellett a határon túli magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé.

A mozgalommá terebélyesedett pályázat a betegek hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor várják a kórházak, önkormányzatok, polgármesterek, idősotthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásait is. A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos–beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnénk irányítani a nyilvánosság figyelmét.
A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri tagjai között lesz Ber­szán Lajos atya, gyi­mes­felsőloki plébános is. Tavaly a legtöbb szép történet a hálás betegektől érkezett. Akadt, akinek betegei életműdíjat javasoltak jóságáért, és olyan is, akinek idős apácák köszönték meg, hogy meleg szívvel bánik velük. Az egyik nyertes orvos hatására alkoholista betege letette a poharat, ajánlásában pedig megírta, hogy ivócimborái már régen meghaltak, ő azonban az orvosának köszönheti életét.
A határon túli ajánlók közül tavaly Kárpátaljáról érkezett a legtöbb ajánlás, a kárpátaljai Igaz Szó szerkesztősége több történetet is küldött. Erdélyben Gyer­gyóremete, Gyer­gyó­szent­mik­lós, Tordatúr, Csíkszereda, Illye­falva, Kézdivásárhely, Ma­ros­vásárhely és Szilágycseh lako­sai döntöttek úgy, hogy az ő orvosuk megérdemli az elismerést. 2016-ban két Hargita megyei családorvost díjaztak, a gyer­gyó­remetei dr. Ádám Józsefet és a csíkszeredai dr. Gáll Annát. A pályázat hivatalos weboldala a www.evpraxisa.hu címen érthető el, ezen a felületen lehet az ajánlásokat is megfogalmazni.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb