Megint átvertek

225

Hajlamos az ember fia elhinni az ígéreteket. Ha mégsem, akkor is bízik abban, hátha, most aztán tényleg valóra válik mindaz, amit korábban ígértek. S noha számít arra, hogy az ígéretek többsége sosem válik valóra, mégis kudarcként éli meg, ha az ígéret csak ígéret marad.
Valahogy így jártam én is a szlovák–magyar, majd a magyar–horvát focimeccsel és a tegnap esti Fradi – Sportklub jégkorong Erste Liga döntőjével. Hiába a nagy ígéretek, illegálisan kellett néznem a focimeccseket. Az M4 Sport – mint tudjuk – magyarországi sportcsatorna. Anyaországi politikusok többször is megígérték, hogy nemcsak Magyarországon, hanem a magyar lakta vidékeken is látható lesz az állami tévé sportcsatornája mindenféle sumákolás nélkül. Nos, ez nem minden esetben lett igaz.
Tavaly a téli olimpiai eseményekről geokódolás nélkül közvetített az M4 Sport, majd a csatorna vezetése azt is bejelentette, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők során a magyar válogatott mérkőzéseit sem kódolják le a határon túli nézők előtt. Csütörtök este azonban befeketedett az M4 Sport képernyője. Gondoltam magamban, Szlovákiában van a meccs, s lehet, hogy a tótok kérték így. Sebaj, jöhetett az okos megoldás interneten. Azonban reménykedtem, hogy vasárnap már nézhetem sumákság nélkül is a magyar–horvát meccset. Tévedtem.
Ahogy kiderült, hogy a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga döntőjébe jutott, másnap már megjelent a hír, a finálé magyarországi meccseit élőben közvetíti az M4 Sport. Örültem, hogy az első két meccset profi körülmények között adja a tévé, nem pedig egykamerás internetes közvetítésen keresztül kell kövessem a Liga döntőjét. Erre jött a zuhany: a tegnap esti meccset csak a tévé honlapja adja élőben. Mert a foci megint fontosabb, mint a hoki. Megérteném azt, ha valami dörgedelmes nagy meccsel cserélték volna le a Fradi – Sportklub találkozót, de nem: egy U17-es labdarúgást nézhetünk a jégkorong helyett. Csak reménykedni tudok, hogy az ígéretek szerint ma este az M4 Sport geokódolás nélkül adja le a Ferencváros – Sportklub Erste Liga döntő második összecsapását, s nem kell újra okoskodáshoz folyamodnom azért, hogy láthassam a találkozót.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek