Meghúzzák a nadrágszíjat

63

Rendkívüli tanácsülésen döntenek ma Székelyudvarhely Megyei Jogú Város 2018-as költségvetésének elfogadásáról az önkormányzati képviselők. Az idei büdzsé jóval karcsúbb lesz a tavalyinál, de tiszta és átlátható, minden városlakó számára érthető és elérhető lesz. A városvezetés berendezkedett a túlélésre.

Tavaly november óta dolgoznak a város ez évi költségvetésének előkészítésén. Az ülést megelőzően Gálfi Árpád polgármester, Orbán Árpád alpolgármester és Jakab Attila városmenedzser sajtótájékoztatón ismertette: mennyiből gazdálkodik a város és vezetése ebben az esztendőben.
– A béreket, helyi adókat és illetékeket szabályozó tavalyi kormányrendelet érvágást jelentett a székelyföldi városoknak, ez alól Székelyudvarhely sem kivétel. Az intézkedés közel 15 millió lejjel rövidítette meg a város ez évi költségvetését, ez jelentős hiányt jelent, kevesebb pénz jut beruházásokra, fejlesztésekre, működésre, de a városvezetés minden hazai és anyaországi pályázati lehetőséggel élni fog, hogy pótolja a hiányt – vázolta az idei kilátásokat a polgármester.
– Székelyudvarhely azon kevés kivételes település sorába tartozik, ahol nem terheltük a lakosságot az adók és illetékek megemelésével, s bár a költségvetés karcsú, nem lesznek leépítések, nem szűnnek meg szociális, kulturális intézmények, szolgáltatások – mondta Orbán Árpád alpolgármester.
A költségvetés-tervezet legfontosabb tételeit Jakab Attila városmenedzser ismertette részletesen. A tervezet szerint Székelyudvarhely ebben az évben összesen 69,1 millió lejt fordíthat kiadásokra. Ez az összeg az 58,4 millió lejre becsült bevételekből származó, illetve a tavalyról megmaradt 10,6 millió lejes tételből tevődik össze.
A városvezető, az alpolgármester és a városmenedzser is úgy vélekedett: a mai rendkívüli tanácsülésen valószínűleg lesznek az ellenzékben levő RMDSZ részéről kisebb módosító javaslatok, de remélik, meddő vita nem lesz.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek