Meghonosította a kangoo-t

164

Kilenc éve honosította meg Sebestyén Kinga Csíkszeredában a kangoo-t, azóta már oktatókat is képez. Az elmúlt évek során több nagyszabású projektje is volt a sportág keretében, idén a „Fat Burning by Kinga” programba országszerte kapcsolódtak be oktatók és résztvevők. A programot olyan személyek számára hozták létre, akik egészségesen szeretnének fogyni. A három hónapos program kiértékelőjét a hét végén Csíkszeredában tartják, ennek apropóján kérdeztük Sebestyén Kingát.

Sebestyén Kinga, a kangoo-t űzi és oktatja
Sebestyén Kinga, a kangoo-t űzi és oktatja

– A kangoo-ról elsőre mindenkinek az ugrik be, hogy ugrálnak egy helyben egy speciális cipőben. Honnan ered ez a szabadidős sporttevékenység, milyen sportágnak az ötvöződése?

– Ez egy újonnan kifejlesztett sportprogram, amely Plyometricus-gyakorlatokat tartalmaz. Kiemelkedően fokozza az oxigénfelhasználást (13-ról 20%-ra) más sportokkal összehasonlítva, melyeket cipőben végzünk. A kangoo egy új aerobic-program mely felhasználja a Kangoo Jumps „edzőcipőt”. A program funkcionális, motivációs és hatásos ugrálási technikákat oktat, hogy növelje az aerobic stílus élvezetét, miközben megelőzi a biológiai és mechanikai sérüléseket.

– Melyek a sportág előnyei? Kiknek javasolja, illetve milyen hatással van az emberi szervezetre?

– A kangoo-t azoknak ajánljuk, akik magas energiafelhasználást akarnak elérni úgy, hogy a gyakorlatok közben csökkenteni akarják az ízületekre és gerincre ható „becsapódás” erejét. Mérsékeli a legnagyobb ütést (a földhöz csapódás erejét) több mint 80%-kal. A Kangoo Fitnesz Program fokozza: a szívműködést, a fizikai erőnlétet és izomtónust, rugalmasságot, koordinációt, a test esztétikáját, erősíti az immunrendszert, a szívet és a tüdőt. Az ízületi és gerincsérüléseket 80%-kal csökkenti, valamint 25%-kal több kalóriát éget el, mint más gyakorlatok. Sok ember, aki nem tud már futni térd- vagy ízületi problémák következtében, újra képes szaladni a kangoo segítségével. Hozzájárul az orvosoknak és terapeutáknak a biztonságos rehabilitáláshoz. Ezért vannak oktatók, akik folyamatosan figyelik a résztvevőket, és felhívják a figyelmüket a helyes testtartásra, a helyes mozdulatokra.

– A kangoo kritikusai azt fogalmazzák meg, hogy e sportág űzése során nagy hangsúlyt a lábizmok kapnak, a felsőtest viszont elhanyagolódik. Ezt miként cáfolja?

– A kangoo fejleszti a test alsó és felső részét egyaránt, anélkül hogy különböző más káros behatások érnék. Ezért létezik a sportágnak egy olyan ága, amit úgy hívunk „Kick”. A „Kick”-nek az a feladata, hogy erősítse az izmokat, elsősorban a kar, has és a törzs izmait.

– Több mint 15 éve dolgozik különböző szabadidős sporttevékenységekben, míg 9 éve a kangoo-val is. Hogyan látja, mennyire népszerű a kangoo vidékünkön?

– Sok munkám van a reklámban, több ezer oktatót tanítottam ki, már több éve minden helységben bemutattam a kangoo-t, profi oktatókat neveltem ki, akikkel büszkélkedem, és akik profin végzik munkájukat. Hetente tévéműsorokba hívnak, több újság, magazin ír a kangoo-ról és a munkámról. Havonta eseményeket szervezek, ahová több száz rajongó eljön. Szép eredményeink vannak az alakformálásban, fogyásban ennek köszönhetően egyre többen csatlakoznak hozzánk.

– Az idén volt egy nagyszabású, országos programja, amely a „Fat Burning” elnevezést kapta. Kik kapcsolódtak be a programba, és mit szolgált ez a felhívás?

– A „Fat Burning by Kinga” programba országszerte kapcsolódtak be oktatók és résztvevők. Ez a felhívás olyan hölgyeknek, férfiaknak és gyerekeknek szól, akik egészségesen szeretnének fogyni. Három hónapos a program ideje, ami heti három kangoo-edzést tartalmaz. Garantált az eredmény, ha a résztvevők rendszeresen járnak az órákra és betartják a program által előírt táplálkozási kimutatásokat. Lefogyhatnak 30 kilót vagy akár még többet. Megváltozik az életük, aztán függők lesznek az adrenalintól, ami az edzések alatt szabadul fel.

– Június 18-án a Márton Áron Főgimnázium sporttermében lesz a „Fat Burning” zárónapja, ahol a jó eredményeket elérők díjazásban részesülnek. Az érdeklődők mire számíthatnak?

– Huszonhat varosból jönnek oktatóim csapataikkal, kiértékeljük a FBBK-nyerteseket, illetve bemutatok egy rövidebb, 36 napos fogyókúrás programot, amit július 1-jétől indítok több országban is. A csíkszeredai kollégákat is meghívtam, akik különböző aerobic-formákat mutatnak majd be. Lesz táplálkozási, szépségápolási bemutató és tanácsadás, szeretnék mindenkit motiválni az egészséges életmódra, ami három fontos dologból áll: egészséges sport, helyes táplálkozás és pihenés. Csíkszeredában is, mint mindig, lesz egy csapat, ahová szeretettel várok mindenkit. Érdeklődni, jelentkezni lehet az office@kangooclub.ro e-mail címen vagy a www.kangooclub.ro weboldalon.

Darvas Attila (x)

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek