2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Meghibásodás és vízgondok Gyergyószentmiklóson

A város háromnegyede vízszolgáltatás nélkül maradt tegnap reggeltől Gyergyószent­mik­ló­son, mindezt egy, a városközpontban történt meghibásodás okozta, amely mint kiderült, nem új keletű probléma. Lukács László, a vízszolgáltató Go Rt. igazgatója lapunknak elmondta: a víz- és csatornahálózat felújítása során a kivitelező cég okozott tavaly hibát, amely azóta a lakóknak és a szolgáltatónak egyaránt fejtörést okoz. Több gyer­gyó­szent­miklósi is hangot adott felháborodásának, mondván, végleges megoldást kellene találni a problémára.

Egész nap dolgoztak a körforgalomnál. Később lehet végső megoldás
Egész nap dolgoztak a körforgalomnál. Később lehet végső megoldás

[dropcap]T[/dropcap]egnap reggel nyolc óra körül meghibásodott a gyer­gyószentmiklósi régi posta épülete mellett található körforgalom alatti vezeték, a város több mint fele víz nélkül maradt, a szolgáltató munkatársai pedig még lapzártánk után is a probléma megoldásán fáradoztak.
A felszínre törő víz – a városközponttól a Bucsin lakónegyedig – patakban ömlött.
Lukács László, a vízszolgáltató Go Rt. igazgatója megkeresésünkre elmondta, tavaly a felújítási munkálatok során a kivitelező cég munkásai át akarták törni az utat, azonban egy aknát is eltaláltak, ez okozza a folyamatos meghibásodásokat.
– Az aknában található egy csap, az hibásodott meg – mondta az igazgató, rámutatva: emiatt zárták le a vízszolgáltatást a város háromnegyed részén.
Több lakó is hangot adott felháborodásának, elmondták, tavaly is rengeteg fejtörést okozott a központi körforgalom alatti meghibásodás, kérve, az illetékesek mihamarabb találjanak megoldást a problémára.
– Épp a meggyel dolgozom, víz hiányában azonban az egész a nyakamra fog romlani – mondta egy neve elhallgatását kérő felháborodott asszony. Egy másik dühös lakó megjegyezte, a hasonló helyzetekre mindenhol végleges megoldást keresnek az illetékesek, „nálunk azonban mindig csak ideiglenesen oldják meg az ilyesmit”. – Megígértem az unokámnak, hogy ma végre kipróbálhatja az új felfújható medencét, erre egész nap nincs víz – közölte csalódottan egy idős férfi.
Lukács László igazgató megjegyezte, a lehető leghamarabb igyekeznek újraindítani a szolgáltatást. Hozzátette, a kivitelezést végző cég kellett volna helyrehozza a problémát, emellett a városvezetésnek is jelentették, hogy ki kellene cserélni az aknát.
– Normális esetben vissza kellene állítani az aknát, mi azonban csak a csapot javítjuk meg – zárta gondolatait Lukács, mondván, majd kiderül, hogy miként döntenek az illetékesek az aknával kapcsolatban.
A vízszolgáltatás egyébként a késő délutáni órákban állt helyre.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,346RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb