Meghaladta a 2,5 millió főt az utasforgalom

25

2017-ben több mint 2,5 millió utas fordult meg a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtéren, ami 50 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest – nyilatkozta tegnap David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója.

A charter járatokkal 82 695 személy utazott, ami közel 15 ezer személlyel jelent többet, mint 2016-ban.
„Tavaly 2,69 millió utasunk volt, közel 50 százalékos volt a növekedés. Nagyon örülünk, hogy nőtt a turistaforgalom is. (…) Ami a légi forgalmat illeti, jelentős a növekedés, 32%-kal több. Növekedett az áruszállító repülőgépek forgalma is 39 százalékkal, a charter járatok pedig 22 százalékkal. Úgy véljük, hogy egész Erdélyt le tudjuk fedni, azonban egyre nagyobb a konkurencia” – mondta el Ciceo.
A reptéri vezető ismertette, hogy a legnépszerűbb charter járatok Antalya, Heraklion, Hurghada, Korfu és Rodosz irányba indultak 2017-ben.
Ciceo szerint a légikikötő vezetőségének prioritásai közé tartozik, hogy modernizálják az infrastruktúrát, hogy 2032-ig elérhessék a hétmilliós utasforgalmat. A reptér igazgatója elmondta, 2017-ben három repülőgépnek helyet adó parkolót alakítottak ki 20 ezer négyzetméteren, idén további három repülőgépnek építenek parkolót, de szeretnék bővíteni a kifutópályát is.
David Ciceo hangsúlyozta, hogy a Szamos elterelésének munkálatai elkezdődtek, azonban ha nem sikerül befejezniük, az felboríthatja a légikikötő bővítésének terveit, ez pedig árthat az utasforgalomnak, figyelembe véve, hogy minden repülőtér növelte utasforgalmát az elmúlt egy évben.

Agerpres

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek