Megfutamodott Székelyudvarhely

X. IPSE Városi Tömegfutás

75

Szombaton 10. alkalommal szer­vezték meg az IPSE Városi Tö­megfutást, ahol ezerötszázan álltak rajthoz. Idén sem feltétlenül a versenyszellem, hanem a közös mozgás és az egészséges életmód ideája volt a mottó.

Lendületben. A mozgás kortalan öröme Fotó: Nagyálmos Ildikó

Tíz éve töretlen a sikere a közös szaladásnak, az udvarhelyiek már az elején rákaptak az ízére, és az évek során egyre többen – kortól és nemtől függetlenül – szaladják le a négy kilométeres távot a város utcáin. A kezdeményezés a legelején a városnapok egyik programjaként indult, majd sokak kérésére megváltoztatták az időpontot, hétvégére, azaz szombatra tették, idén pedig nem tavasszal, hanem ősszel került sor a rendezvényre. Az évek során külföldi benevezők is megjelentek a versenyen, és volt, amikor közös edzéseket is szerveztek a futás előtti napokban. 2012-ben már ezer szaladó regisztrált, tétje is volt a nevezésnek: a csoportosan részt vevő diákok ingyenes múzeumi belépőt kaptak. Az ötödiken már közel 1500-an álltak rajthoz, hiszen vallották: közösen szaladni nemcsak kihívás, hanem öröm is. Az évek során az ajándékpólók mellett különféle díjakat is osztottak: a legnépesebb család, a legviccesebb szaladó és a legőrültebb csapat is dobogóra állhatott. 2016-ban közel kétezren jelentkeztek, és a hagyományt követve nem az időeredmények, hanem a szórakozás és a közös mozgás volt fókuszban. Tavaly megnőtt a szponzori érdeklődés is, a rendezvény kiemelt támogatója a székelykeresztúri tejgyár volt, akárcsak idén.
Örömmel tapasztaltuk, hogy a tanítók, tanárok megértették a közös szaladás lényegét, és idén is sokan elhozták osztályukat. De nem csak a város iskoláinak diákjai élvezhették a csoportos kikapcsolódást, Kápolnásfaluból közel százan vettek részt a versenyen.
Végül díjazták is a legjobbakat: Bara Hunor érkezett be elsőként a célba, a legmókásabb csapat címet pedig a színes sálakba kapaszkodó szaladók kapták. A legifjabb versenyző két hónapos, a legidősebb pedig hetvenéves volt.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek