Megfelelt az előírásoknak

Ismét akkreditáltak egy mesterszakot

49

November végén járt az ak­kreditációs bizottság a Sa­pien­tia – EMTE Csíkszeredai Karán, az Élelmiszertudományi Tanszék fenntartható biotechnológiák mesterképzés akkreditációjának kapcsán. A bizottság pozitívan vélekedett a Csíkszeredában zajló képzésről, így további öt évig folytatódhat az oktatás.

Idén járna le az ötéves működési engedélye a 2012-ben indult fenntartható biotechnológiák mesterképzésnek. Ennek okán az Élelmiszertudományi Tanszék az ARACIS által meghatározott követelményeknek megfelelően akkreditációhoz szükséges dossziét állított össze, amely többek között tartalmazta az egyetem általános tudnivalóit, az épület dokumentációit, az anyagi javakat, az oktatókat, azok képzettségét és végzettségét, a könyvtár felszereltségét. Emellett részletes összefoglaló mutatta be az akkreditálni szánt mesterszakot és annak alapképzését.
A dosszié megfelelt minden kiírt követelménynek, ezért háromtagú bizottság látogatott el az intézménybe, hogy felmérje a helyzetet. Ottjártakor a bizottság érdeklődött a hallgatói elégedettségről, a már végzős diákok véleményéről és helyzetéről, miszerint sikerült-e az egyetemen tanultakat felhasználni a munkaszerzésben. De arra is kíváncsi volt a bizottság, hogy a szak milyen viszonyt ápol a munkáltatókkal.
Az Élelmiszertudományi Tanszék egyetemi adjunktusa, a fenntartható biotechnológiák mesterképzés szakkoordinátora, dr. Albert Csilla elmondta, hogy decemberben kapták meg a választ, miszerint a mesterszakot további öt évre akkreditálták.
– Elégedettek voltak az oktatókkal, a felszereltséggel, az oktatással. Megjegyzésként azt javasolták, hogy szorosabb és több együttműködési kapcsolatot kellene létesíteni a munkáltatókkal – tette hozzá Albert Csilla.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek