Megfelelő a sípálya állapota

108

Jó körülmények között lehet sízni a borszéki Reménység Síközpontban. A hóréteg megfelelő, nappali és esti lesiklásra is várják a sportág kedvelőit.

Borszéken is lehet síelni mindennap Fotó: Nagy Levente

Sízőket, hódeszkázókat is fogad a borszéki síközpont, amely két hete nyitott, két hóágyú és egy nagy teljesítményű hótaposó munkájának köszönhetően. A tegnapi adatok szerint 30 cm vastag a hóréteg s a pálya állapota megfelelő a sportolásra. Működik a felvonó is. A közepes nehézségű, kezdők számára is használható Reménység sípálya egyébként 679 m hosszú, 136 méteres szintkülönbséggel, 50 méteres átlagszélességgel, 700-800 személy befogadására alkalmas és éjszakai világítással is ellátott. A belépő díja nem változott a tavalyhoz képest, felnőtteknek 45 lej, gyerekeknek 30 lej egész napra, aki rövidebb időt töltene a pályán, az olcsóbban válthat jegyet. A helyszínen felszerelést is lehet bérelni, síléceket és bakancsot 30 lejért egy napra, akinek pedig csak sílécre vagy csak bakancsra van szüksége, annak kevesebbet kell fizetnie.
A sípályákon rendszeresen szerveznek versenyeket, valamint táborokat, és síoktatást is tartanak. A központban Borszék saját hegyimentő-csapata teljesít állandó szolgálatot.
A sípálya hétköznap 10–18, szombaton és vasárnap 9–19 óra között üzemel.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.