Megérdemelt galaci siker

49

Valóra vált Artur Oktyabrjov vezetőedző félelme a Galaci Dunãrea elleni bajnoki döntővel kapcsolatosan. A Csíkszeredai Sportklub rengeteg hibát közvetett el a román jégkorongbajnokság döntőjének első összecsapásán, amelyet könyörtelenül megbüntettek a Duna-partiak. A vezetőedző az eredmény mellett a csapat játékával sem volt megelégedve.

Nem volt elemében a csíki csapat. Akadozott a játék minden tekintetben Fotó: László Róbert
Nem volt elemében a csíki csapat. Akadozott a játék minden tekintetben Fotó: László Róbert

Nagy várakozás előzte meg a román jégkorongbajnokság döntőjének első összecsapását, amely alkalomból újból közel telt ház előtt léphettek jégre a finalisták. Az előzmények tekintetében a Csíkszeredai Sportklub volt az esélyes a címvédő Galaci Dunăreával szemben. A papírforma viszont borult.
A vendégalakulat sokkal határozottabban lépett jégre, és Szőcs akár már az elején megszerezhette volna a vezetést. A válasz hamar jött egy gyors hazai kontra végén Tambijevs nem célzott elég pontosan. Majd büntetett a címvédő. Egy három a kettő elleni ellentámadás végén Krajci volt eredményes. A hazai csapat innentől kezdve nagyon kapkodó játékot mutatott. A Galac a biztos védekezésre alapozott, és a megszerzett korongokkal igyekeztek minél gyorsabb ellentámadásokat vezetni, amely rendre nehéz helyzetbe hozta a Sportklub védelmét. A gólok viszont elmaradtak.
A második felvonás egy nagy Gyagyusko-kapuvassal kezdődött. A kék-fehérek igyekeztek fokozni a tempót, de látszott, hogy valami nem működik úgy, ahogyan azt mindenki megszokhatta. Sok volt a kapkodás és a pontatlanság, a vendégek pedig erre vártak, a mérkőzés felénél Pál egy újabb ellentámadást értékesített. Ekkor megrázta magát az Oktyabrjov-legénység. Lőtték Popa kapuját mindenhonnan. Főleg emberelőnyben. Előbb Ozols, majd Tambijevs is szétfaragta a vasat. Utóbbi lökete viszont Gyagyusko elé jött ki, aki közelről nem hibázott. Visszajöttek a hazai remények. Három perc múlva viszont Tambijevs adott el egy korongot a saját harmadban, amit Munteanu értékesített.
Az összecsapás végül a 43. percben dőlt el, amikor Lőrincz egy szép egyéni akció révén háromgólosra alakította a különbséget. Innen esélye sem volt a hazai csapatnak a gólszerzésre a pontos hokit játszó Galaccal szemben.
Folytatás ma este 18.30-tól. A bronzéremért folyó csatában a Brassói Corona előnybe került a Bukaresti Steauával szemben, miután 3–1-re nyert az első mérkőzésen.

[box type=”shadow” ]Román bajnoki döntő, 1. mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunărea 1–4 (0–1, 1–2, 0–1). Gólszerzők: Gyagyusko (36.), illetve Krajci (6.), Pál (30.), Munteanu (39.), Lőrincz (43.).
A négy nyert mérkőzésig tartó finálé állása: 1–0 a Galac javára.

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Hasonló mérkőzésre számítottam, mint amit mindenki láthatott, viszont nem erre az eredményre. Ami viszont bosszantóbb ennél, az a csapat által mutatott játék, illetve hozzáállás. Semmit nem mutattunk tudásunkból, rengeteg hibát követtünk el. Most pihennünk kell erre, és holnapra át kell gondolni mindent. Keményen kell játsszanunk, mert enélkül nem lesz esélyünk nyerni.”
Marius Trandafir, Galaci Dunărea: „Az első meccs volt a rájátszásból, és úgy jött ki a lépés, ahogyan elterveztük. Még sok van a végéig, bármi megtörténhet. Ezen a találkozón sokkal pragmatikusabban játszottunk, kihasználtuk az előttünk adódó lehetőségeket. Ezért gratulálok a srácoknak, és remélem, hasonló játékot tudunk majd mutatni a döntő további mérkőzésein.”[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek