Megelőzték az áradást

73

Bögöz községben nem okozott problémát a hónap elején leesett nagy mennyiségű eső, a község vezetősége viszont nem várta meg, amíg bekövetkezik a baj, intézkedett.

A rendbe tett patakmeder. Elejét vették a bajnak
A rendbe tett patakmeder. Elejét vették a bajnak

A községet átszelő Bétai-patak medrére ráfért a „tatarozás”. Farkas Mózes polgármester elmondása szerint az utóbbi 25 esztendőben ugyanis nem volt semmiféle árvízvédelmi intézkedés. A hivatal megbízásából erre a napokban sort kerítettek. A szakemberek a falun áthaladó patak medrét kimélyítették és kiszélesítették egy fél kilométeres szakaszon, a Bögöz Udvarhely felőli bejáratánál, a dobói eltérő után található híd két oldalán.
A váratlan nagy esőzések alkalmával a községben levő patakok is megduzzadtak, de nem öntött ki egyik sem, ám félő volt, hogy a következő „rohamot” nem ússzák meg szárazon, mert az elhanyagolt áteresz átszakad – indokolta az elöljáró az óvintézkedés szükségességét. Az árvízvédelmi munkálat körülbelül 15 ezer lejbe került, az összeget saját költségvetésből fizették – tájékoztatott Farkas Mózes polgármester.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.