Megelőző intézkedések Székelyudvarhelyen: Ketten karanténban

56

Katonai, ún. előszűrő sátrakat állítottak fel tegnap a Városi Kórháznál, két személy van hatósági karanténban Székelyudvarhelyen. A polgármesteri hivatal mától felfüggeszti hagyományos ügyfélszolgálatát, bezártak a játszóházak, edzőtermek, holnapra pedig rendkívüli tanácsülésre hívták az önkormányzati képviselőket.

Szombaton kora délután jött haza két személy, akikről a határnál derült ki, hogy fertőzött területről érkeztek Romániába. A polgármesteri hivatal közleményben adta hírül, hogy hatósági kísérettel érkeztek meg, és azonnal a városban kialakított karanténépületben helyezték el őket, ahol megfigyelés alatt állnak, de egyelőre semmilyen, megbetegedésre utaló tünetük nincs. A polgármesteri hivatal koordinálja az érintettek ellátását, a helyi rendőrség pedig biztosítja a szigorú karantént. Ismételten felhívják minden székelyudvarhelyi figyelmét, hogy amennyiben az elmúlt 14 napban külföldön jártak, a közösségünk iránt érzett felelősségből, önkéntesen vonuljanak otthoni elzárásba. Az óvatosság kulcsfontosságú szempont a járvány terjedésének megfékezésében – hangsúlyozza a polgármesteri hivatal közleménye.
Tegnap reggel két, úgynevezett előszűrő sátrat állított fel a katonaság a székelyudvarhelyi kórháznál. Mindkettőnek az lesz a szerepe, hogy óvja a fertőzéstől az intézményt – betegeket, orvosokat, ápolókat. Az egyik a járóbeteg-rendelést, a másik a sürgősségi részleget segíti. Eközben további óvintézkedéseket vezettek be a város területén. A hivatal még pénteken elrendelte, hogy be kell zárni a városban működő játszóházakat és sporttermeket, elkezdik a játszóterek, közösségi terek, városi térbútorok, buszmegállók fertőtlenítését is. Mától csak rendkívüli esetben fogad ügyfeleket a Városháza, arra kérik a lakosságot, hogy inkább online vagy telefonon igyekezzenek elrendezni ügyeiket. Ha nem sikerül és halaszthatatlan dologról van szó, akkor foglaljanak időpontot, hogy elkerülhető legyen a zsúfoltság. Az anyakönyvi iroda továbbra is csak a sürgős eseteket fogadja, a pénztár pedig korlátozott számú ügyfelet lát el.
Holnapra rendkívüli tanácsülést hívott össze Gálfi Árpád polgármester, ahol többek között arról lesz szó, hogy a járványügyi helyzet szakszerű kezelése érdekében anyagi támogatásban részesül a kórház.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek