Megelégelték a bűntényeket

66

A Farkaslakához tartozó Ke­cse­ten traktorral romboltak le múlt szombaton egy épületet, amelybe néhány éve jogtalanul költözött be egy roma család, annak tagjai pedig – a „falu szája” szerint – folyamatosan rettegésben tartották a gyermekeket, és sorozatos lopásokkal bőszítették fel a falu közösségét. Szombaton tettlegességig fajult a helyzet, három gyanúsítottat előzetes letartóztatás alá helyzetek.

Tegnapi számában az Udvarhelyi Híradó napilap ismertette a szombati esetet. Több lap egybevágó értesülése szerint a roma család önkényesen költözött be az egyszobás épületbe, és többszöri felszólítás ellenére sem hagyták el azt. Az igazán nagy bosszúságot azonban nem ez okozta: a falubeliek lopásokról, a gyermekek megfélemlítéséről számoltak be, valamint arról, hogy a hatóság sem tudta orvosolni a problémát.
– Siménfalva község területéről költözött ide a család, és önkényesen költözött be abba az épületbe, amelyet egy mára megszűnt mezőgazdasági társulás a falu jóvoltából épített. Ez volt a gyepmester háza, pásztorok lakták, főként a 80-as években. Később megüresedett, néhány éve pedig beköltözött ez a család – fejtette ki lapunknak Kovács Lehel polgármester.
Szombaton több falubeli férfi jelenlétében azonnali távozásra szólították fel a családot, az épület egyik gerendáját traktorhoz kötötték és elhúzatták az épületet. A gyermekeket egy szomszéd fogadta be, az anya nem tudni, jelenleg hol van, az apa pedig otthon sem volt.
– Sajnálatos ez az eset, de hátha éppen ez lesz az, ami becsületes együttélésre sarkallja a közösség minden tagját. A községünkben nem volt példa erre, és mindannyian azon dolgozunk, hogy többet ne is legyen – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a faluban azóta lecsendesedtek a kedélyek.
A kivizsgálást követően egyébként hétfőn a „rombolók” közül három gyanúsított előzetes letartóztatását rendelték el.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.