Megegyeztek a szállítóval – Mégis lesz immunglobulin

63

Megoldódott az immunglobulin-hiány, jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök, ugyanakkor hozzátette, hogy felvállalja a szerdai kormányülés elején ejtett hibáját, amikor rosszul ejtette ki a hiányzó szer nevét.

Az a fontos, hogy megoldottuk ezt a problémát, a kritikákat vállalom. Nem lett volna szabad hibáznom, figyelmesebbnek kellett volna lennem – kommentálta a miniszterelnök, hogy immunglobulin helyett immunglobinnak nevezte az immunhiányos betegségekben szenvedők számára nélkülözhetetlen szert, amely egy ideje nem elérhető Romániában.
– Mindenki pánikba esett, hogy hiányzik ez a gyógyszer, hogy nincs rövid, közép- vagy hosszú távú megoldásunk erre a problémára. Ma elmondhatom, hogy megoldódott a helyzet, és szeretném megköszönni az egészségügyi miniszternek, Sorina Pinteának a gyors beavatkozást – nyilatkozta vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában a miniszterelnök.
Dăncilă közölte, hogy az Unifarm vállalaton keresztül fogják beszerezni a kellő ellenanyag-mennyiséget. Mint ismeretes, Románia még március 5-én aktiválta az európai riasztórendszert az immunglobulin-hiány miatt, elsőként Ausztria, majd az Egyesült Államok is jelezte, hogy segít. Az országnak 5000 fiola 2,5 milligrammos immunglobulinra van szüksége.

Agerpres

A cikk a Hargita Népe március 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek