Megdöbbentő szemetelés Gyergyócsomafalván

Értetlenül állnak az esettel szemben

154

Tegnap délután tett közzé Fa­cebook-profilján néhány fényképet Gyergyócsomafalva polgármestere, Márton László Szilárd, amelyeken óriási mennyiségű szeméthalmazok láthatók. A településvezető felháborodásának adott hangot, majd lapunk érdeklődésére megjegyezte, a község központi részén található ka­szálós területekre vitte ki valaki az építkezési – de nem csak – hulladékát, majd az internetes bejegyzésében foglaltakat megerősítve hangsúlyozta: jutalmat ajánl fel annak, aki igazolható bizonyítékkal szolgál az elkövető vagy elkövetők kilétét illetően.

Szeméthalmaz Csomafalván. Keresik az elkövetőt Fotó: Márton László Szilárd

Építkezési hulladék és rengeteg szétszórt műanyag a mezőn – ez a látkép fogadta azt, aki a Gyergyócsomafalva központi részén található kaszálós területekre látogatott. Így tett a község polgármestere, Márton László Szilárd is, aki lapunknak megjegyezte, megdöbbentette a látvány.
„Durva és felháborító, hogy egyes falustársaink hogyan viselkednek a közösséggel és a környezetünkkel szemben. Mert ezt nem mások, nem a rosszakaróink tették velünk. Akik tették, köztünk élnek. A tavaly több száz köbméter szemetet takarítottunk fel, és szállítottunk el a határból… azért, hogy ismét így nézzen ki!? 500 lejes jutalmat ajánlok fel annak, aki igazolható bizonyítékkal szolgál, hogy ki/kik hordták ki a háztartási vagy az építkezési szemetüket” – írta Facebook-bejegyzésében a polgármester, majd lapunk érdeklődésére rámutatott: a temérdek műanyag mellett ablakkeretet és deszkákat is találtak a szemétkupacban, ami érthetetlen, hisz bárki eltüzelhetné ezeket.
Hozzátette: nagy valószínűséggel az elkövető nem vásárolt matricát a háztartási szemét elszállítására, a szelektíven gyűjtött hulladékot viszont közel egy éve, minden hónap végén ingyenesen elviszik, így még felháborítóbb, hogy a kaszálós területekről köszön vissza a „flakontenger”.
– Ha megtaláljuk az elkövetőt és bizonyítékunk is lesz, biztosan a legmagasabb bírságban részesül – mondta Márton László Szilárd.
Május elsejétől egyébként változik a község hulladékgazdálkodási rendszere, ezzel együtt pedig a díjakat is módosítják. A tervezet értelmében a szemét mennyiségével arányos díj mellett minden csomafalvinak fizetnie kell havonta egy 2 lejes illetéket. A polgármester megjegyezte, ez természetesen egyelőre még csak javaslat, amely a képviselő-testület asztalára kerül majd. A részletes javaslat a polgármesteri hivatal előterében, valamint a www.csomafalva.info honlapon olvasható, az esetleges észrevételeket pedig április 12-ig lehet benyújtani írásos formában.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek