Megbuktak

34

kopacz_gyula_szerzokep_szines1A rendezvények, vásárok hirdetésének és népszerűsítésének egyik legjobb módja a plakátolás, és ezt is – mint annyi mindent – nyugatról vettük át jó huszonöt évvel ezelőtt. Ám Csíkszeredában néhány cégvezető a marketing-menedzsment óráról vagy ellógott, vagy megbukott: legalábbis ez derül ki a plakátolási módszereikből.
Pár napja a Hargita Rali szervezője felkért néhány lelkes csíkszeredai személyt, hogy a verseny plakátjait – közel kétszázötvenet – szórjon szét, ragasszon ki a megyeszékhelyre. Annak rendje és módja szerint péntek este négy társammal körbejártuk Csíkszeredát, és a kijelölt helyekre felragasztottuk az országos ralibajnokság utolsó futamának plakátjait. Gondosan ügyeltünk arra, hogy olyan rendezvények, események, vásárok plakátjait ne takarjuk el – tehát csakis olyan helyekre kerültek fel a Hargita Rali magyar és román nyelvű hirdetései –, amelyek még nem zajlottak le, vagyis más üzleti vagy egyéb érdekeit nem sértjük vele.
Tegnap reggel viszont kellemetlen meglepetés ért. A megyeszékhely egyik használtruha- és cipőkereskedése vásárra készülve a második hullámban is teleplakátolta a várost. Ezzel semmi baj, sőt, ezt így kell csinálni: a rendezvény előtt két héttel zajló első plakátolási hullámot meg kell ismételni egy héttel az esemény előtt. Ám nem illik egy még le nem járt rendezvény plakátjait leragasztani.
Márpedig ezt tette a „madárcsalád” nevét viselő használtruha-kereskedés megbízottja: eltakarta a Hargita Rali plakátjait Csíkszereda több pontján. Nem volt tekintettel arra, hogy a versenyt is népszerűsítik, valaki nem kevés pénzt fektetett a szervezésbe, a plakátok kinyomtatásába és felragasztásába. Munkájának egy részét tönkretették. A „madarasok” nem is ésszerűen ragasztották plakátjaikat, gyakorlatilag egy teljes hirdetőtáblát elfoglaltak, így nem csupán a Hargita Rali, hanem egyéb rendezvények népszerűsítését is gátolják.
A hétvégén biztosan nem megyek el erre a vásárra. Kint leszek a Hargitán, és benzingőzt szívok. Mert annak számomra jobb az illata, mint a turkálós cuccnak.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek