Megállni a rohanásban

Idén is lesz adventi szeretetmorzsa

193

Teával, zsíros kenyérrel és alkalomhoz illő zenével várják az arra járókat december 21-én, pénteken Csíkszeredában a Majláth téren álló karácsonyfa körül. A Nincsen advent morzsa nélkül elnevezésű kezdeményezés során összefognak az egyházakhoz közel álló civil szervezetek, és lassításra buzdítják a rohanásban lévő embereket.

Fotó: László F. Csaba

December 21-én, pénteken hetedik alkalommal fognak össze az egyházakhoz közel álló civil szervezetek Csíkszeredában. A Nincsen advent morzsa nélkül elnevezésű rendezvényen teával, zsíros kenyérrel és alkalomhoz illő zenével fogadják az arra járókat a központi karácsonyfánál.
Bács Béla önkéntes lapunknak elmondta: fontosnak tartják, hogy az adventi időszakban megálljanak, egymásra figyeljenek a járókelők.
– Kiemelném azt, hogy nem gyűjtünk senkinek. Beszélgetésre, találkozásra hívjuk az embereket, hiszen ezek a pillanatok a legértékesebbek – fogalmazott Bács Béla, megjegyezve: a cserkészek jóvoltából ebben az évben is átvehetik a betlehemi lángot a jelenlévők.
– Ehhez nem kell más, csak egy otthonról hozott mécses. Jó lenne, ha az adventben nemcsak a vásárláson lenne a hangsúly, hanem a közösen megélt pillanatokon is – fogalmazott az önkéntes.
Az idei programot a Szent Tamás Alapítvány, a Gyulafehérvári Caritas, a Családi Elhelyező Központok Szövetsége, a Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, a Csibész Alapítvány, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, a Fokoláre mozgalom, a Csíki Anyák Egyesülete, a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, a Juventutti Alapítvány és a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete szervezi.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek