Megállapodott a két Korea

77

Észak-Korea sportolókat küld a Dél-Koreában sorra kerülő Téli Olimpiai Játékokra – jelentették be a két ország küldöttségének tanácskozása után. A bejelentés áttörést jelent a két ország kapcsolatában, miután Észak- és Dél-Korea két év óta először folytatott magas szintű tárgyalásokat.
A XXIII. Téli Olimpiai Játékokat február 9. és február 25. között a dél-koreai Pjongcsangban rendezik. Észak-Korea sportolókat, edzőket, kísérőket, fellépőket, megfigyelőket, újságírókat és egy taekwondo-bemutatót tartó csoportot is küld az olimpiai játékokra. Szöul azt is javasolta, hogy az érkezőknek szervezzenek találkozót Dél-Koreában élő családtagjaikkal. Az országegyesítési ügyekkel foglalkozó dél-koreai Cso Mjung Gjon azt mondta: az olimpia „békés fesztivál” lesz, amelyre „becses vendégek” jönnek a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságból.
A phenjani kommunista rezsim vezetője, Kim Dzsongun újévkor szokatlanul békülékeny hangú üzenetet intézett Szöulhoz, jelezve, hogy országa részt szeretne venni a Dél-Korea által rendezendő téli olimpián. Phenjan ezután újraindította a két éve elvágott forródrótot a két ország között.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek