Még várják a jelentkezőket

97

Az Agora Alapítvány, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtáral közösen, idén is megszervezi költészet napja alkalmából a már megszokott szavalóversenyét. Ebben az évben azonban, alkalmazkodva a kialakult helyzethez, online valósul meg a megmérettetés. Szilágyi Dalma-Orsolya isterteti a tudnivalókat.

Hamarosan ismét élőben szavalhatnak a résztvevők

Évek óta szervezi meg a magyar költészet napja alkalmából szavalóversenyét az Agora Alapítvány, a Kájoni János Megyei Könyvtárral közösen. Az eddigi években április 11–én került sor a versenyre, de a jelenlegi helyzetre tekintettel, idén online szervezték meg a szavalóversenyt.
Mint Sántha Zsuzsától, az Agora Alapítvány elnökétől megtudtuk: minden évben olyan jelentős magyar költőket választanak ki, akiknek abban az évben van a születésük vagy haláluk évfordulója. A szavalóversenyre egy szabadon választott verssel lehet jelentkezni a következő költők műveiből: Baka István, Faludy György, Fodor Ákos, József Attila, Kölcsey Ferenc, Márai Sándor, Petri György, Reményik Sándor, Szabó Lőrinc és Vörösmarty Mihály.
Három kategóriában lehet jelentkezni a versenyre: 5–8. osztályos diákok, 9–12. osztályos diákok, illetve a 19 év felettiek. Az érdeklődők a https://forms.gle/LSHxrqbTvZhBQmLw9 linken megtalálható jelentkezési űrlapot kell kitöltsék, a WeTransfer.com oldalra feltöltött videójuk linkjét csatolva. A videó elején el kell hangozzon a jelentkező neve, a vers címe, a költő neve, valamint utána a teljes vers. A verset tilos olvasni, a videót pedig bármilyen rendelkezésre álló eszközzel lehet rögzíteni. A zsűri a videókat május 11., hétfő, éjféli 12 óráig várja a résztvevőktől. Az eredményhirdetésre május 26-án kerül sor, a döntőbe jutók összevágott videóit pedig a szervezők feltöltik A Költészet Napja – Csíkszereda Facebook-oldalára. A rendezvény döntőjére ősszel kerül sor, amikor már remélhetőleg élőben fog zajlani a megmérettetés.
− Mostanig kevesebb jelentkező nevezett be a versenyre, mint az eddigi években. Tavaly körülbelül százan vettek részt a szavalóversenyen. Reméljük, hogy ez idén is így lesz, csak mindenki halogatja az utolsó percig – fejezte ki reményét Sántha Zsuzsa.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.