Még van idő a pályamunkákra

Miért vagyok székely?

223

Nem késtek még le a Székelyek Világszövetségének 200 eurós fődíjat felkínáló esszépályázatáról a középiskolások, de már csak bő egy hónap áll rendelkezésükre a válaszhoz a Miért vallom székelynek magam? elnevezésű kiírásban.

Még tavaly novemberben hirdette meg a székelyföldi – és nem csak – középiskolások számára a Miért vallom székelynek magam? nevet viselő pályázati kiírását a Székelyek Világszövetsége (SZVSZ) . Apró módosítások után végül is 9–12. osztályosoknak az identitás megélésével kapcsolatos szövegeit várják, amelyben elsősorban személyes, családi és közösségi élményt dolgoznak fel – közlik a kiírásban. A terjedelmet 5–8 ezer karakterben határozták meg, és a szövegeket aszekelyekvilagszovetsege@gmail.com e-mail-címre várják február 15-ig.
Az első helyezettet 200 euróval, a másodikat 100-zal, a harmadikat pedig 50-nel díjazzák, a 4–10. helyezettek tárgyjutalomban részesülnek. Terveik szerint március 15-én történik a díjazás abban az iskolában, ahonnan a legtöbb pályamunkát beküldik. A díjakat egyébként adományokból finanszírozzák.
András Mihály SZVSZ-ala­pítótól megtudtuk: újabb kiírással készülnek 5–8. osztályosok, majd a későbbiekben egyetemisták számára is.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek