Még semmi sem végleges

43

Bár megvolt a teremlabdarúgó-bajnokság menetrendjének összeállítása, még nem lehet tudni, hány csapat fog részt venni. Két alakulat papírjaival gond van, és egy hét haladékot kaptak az érintettek a tisztázásra. Emiatt csúszik a bajnoki rajt is.

A Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a soron következő teremlabdarúgó-bajnokság menetrendjét, illetve annak lebonyolítási rendszerét is. Ennek alapján nem sok minden változott a tavalyi idényhez képest.
A bajnokság alapszakaszában a részt vevő csapatok játszanak egy oda-vissza kört, majd az első hat helyezett vesz részt a felsőházi rájátszásban, míg a többi alakulat a kiesés elkerülése ellen küzd. A felsőházban két csoportra osztják a mezőnyt (1-4-5, illetve 2-3-6 helyezetek), ahová bónuszpontokkal – 3, 1, 0 – mennek a csapatok. Az újabb oda-visszavágót követően a két csoport első helyezettje az aranyért, míg a másodikak a bronzért küzdhetnek meg a bajnokság végén.
A pontvadászatban viszont jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy hány csapat fog indulni. Nyolcan biztosan ott lesznek a rajtnál, méghozzá a Temesvári Informatica, a Galaci United, a Dévai Autobergamo, az FK Székelyudvarhely, a Csíkszeredai Imperial Wet, a CSM Iași, a Kolozsvári Clujana és a Bukovina Vicov révén, míg a Luceafărul Buzău, illetve a Dunărea Călărași indulása még kérdéses. Bizonyos dokumentumok bemutatására még egy hét haladékot kaptak az érintett csapatok. Tehát jelen állás szerint nyolc- vagy 10 csapatos lesz a mezőny.
A haladék miatt egy hetet csúszik a bajnoki rajt is. Az előre eltervezett szeptember 1-2. helyett az első forduló egy hetet csúszik, amikor a Csíkszeredai Imperial Wet az ezüstérmes Galaci United otthonában kezdi meg a bajnokságot.

Sima győzelem
Újabb barátságos meccset tudott le az FK Székelyudvarhely csapata, amely hazai pályán a Budapesti Műszaki Egyetem csapatát fogadta. A magyar bajnokság újonca viszont nem tudta megnehezíteni az FK dolgát, és a székely csapat 6–0-s győzelmet aratott, amely góljait Hadnagy, Kedei 2-2, Miklós és Csala szerezték. A Csíkszeredai Imperial Wet is találkozott velük tegnap este Székelyudvarhelyen, ám a találkozó lapzárta után ért véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.