2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Még nincs ok az aggodalomra

Bár mind a lakók, mind a városháza erőteljesebb munkaütemet szeretne látni a tömbházszigetelések esetében, Antal Attila alpolgármester szerint még nincsenek végzetes késések, és ha sikerül megfelelő munkaerőt összpontosítaniuk a kivitelező cégeknek, akkor a vállalt határidőre be tudják fejezni a munkálatokat. A városvezető leszögezte: nem tud arról, hogy az Eminescu 1. szám alatti tömbház szigetelési munkálatait felfüggesztenék.

Terepszemlén az ellenőrző bizottság. Újabb tömbházaknál indítják a szigetelési munkálatokat
Terepszemlén az ellenőrző bizottság. Újabb tömbházaknál indítják a szigetelési munkálatokat

[dropcap]B[/dropcap]efejezte a csíkszeredai Tectum Company a Hargita utca 2–4–6–8. szám alatti tömbházak hőszigetelését: az elvégzett munkálatokat tegnap vette át az önkormányzat ellenőrző bizottsága. Ugyancsak ez a cég végzi a Kossuth Lajos utca 28–36. alatti tömbházak hőszigetelését, és úgy tűnik, tartani tudják az ütemtervet. Reményeik szerint időben, augusztusban végeznek – tájékoztatta lapunkat Antal Attila, Csíkszereda polgármesteri jogkörökkel megbízott alpolgármestere.
Az ún. POR 3 és a POR 5 csomagban, amelyben a hat darab tízemeletes tömbház (Testvériség sugárút 22/B, a Szabadság tér 10/A, B, C, a Tető utca 14., 16., 17. és a Mihai Eminescu 1.) is szerepel, elég nagy lemaradásokkal, de zajlik a munka, és az alpolgármester szerint a kivitelező, a bukaresti EOL Facility „még nincs végzetesen kimenve a határidőből”.
A POR 4-es csomag 11 darab 4 emeletes tömbházat tartalmaz, ezek hőszigetelési munkálatait a bákói AF Consulting nyerte el, akikkel júniusban írták alá a szerződést. Ebből a csomagból öt tömbház hőszigetelését már elkezdték, hatnál viszont még nem dolgoznak – sorolta az alpolgármester. A POR 6-os csoportból 4 tömbház hőszigetelését a bákói Consizo, 7 tömhbáz munkálatait szintén az AF Consulting fogja végezni. Antal Attila kifejtette, a lakókkal nehéz az egyeztetés, de eddig még a legtöbb helyen sikerült érdemben megegyezniük. Hozzátette, általában nagyon várják a munkálatok elkezdését, és lehetőségeik szerint segítőkészek is. Az alpolgármester szerint sok múlik a lakástulajdonosi társulások vezetőin, az ő szervező- és egyeztető képességükön. – Mindannyian egy erőteljesebb munkaütemet szeretnénk látni, de papírforma szerint ma még nincs ok aggodalomra. Ha sikerül megfelelő munkaerőt összpontosítaniuk a kivitelező cégeknek, akkor a vállalt határidőkre be kell tudják fejezni a munkálatokat – nyilatkozta lapunknak az alpolgármester.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb