Még néhány napig lehet adakozni

Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért

25

Végéhez közeledik az Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért nevet viselő jótékonysági akció Gyer­gyószentmiklóson, néhány napig még fogadják az adományokat. Ezen a héten 130 ajándékcsomagot visznek a rászoruló családokhoz.

Hétről hétre többen adakoznak

Már több hete tart az Együtt Egymásért, Szent­miklósiakért nevet viselő program, amelynek célja, hogy minél több adakozó kedvű gyergyó­szentmiklósi lakost megszólítva, a rászoruló csa­ládok ünnepét szebbé tegye. Hétről hétre sok adomány gyűlt, és az előző alkalmakkor már 130 ajándék­csomagot osztottak ki a polgármesteri hivatal szociális irodájának munkatársai. Az elmúlt napokban igazán kitettek magukért a gyergyóiak, ugyanis igen nagy mennyiségű tartós élelmiszer gyűlt össze, annyi, mint az előző két héten összesen.
– A gyűjtés eddigi csúcspontjához érkeztünk, hiszen az elmúlt napokban több partnerszervezet is elhozta adományait, többek között 300 kilogramm liszt és cukor, 300 konzerv és közel 200 liter étolaj gyűlt össze, így 130 család számára viszünk ajándékcsomagot ezen a héten – mondta el Fórika Krisztina, a városháza szóvivője. Megjegyezte: hálával mondanak köszönetet minden adakozónak, és remélik, a következő napokban is sokan juttatják el a szervezőkhöz a szegény családoknak szánt tartós élelmiszert.
A program szombaton zárul. Aki még nem adakozott, de szeretne, az hétköznapokon 8 és 16 óra között elviheti adományát a polgármesteri hivatal szociális osztályának Kárpátok utcai székhelyére, valamint egy Bucsin negyedi, illetve egy főtéri boltban is van gyűjtődoboz. Szombaton pedig a Sláger Centerben lehet adakozni, a záróműsor 17 órakor kezdődik. Az összegyűlt adományokból a szociális osztály nyilvántartásában szereplő rászoruló családokat ajándékozzák meg, köztük egyedül élő időseket, sérült személyt gondozó, valamint sokgyerekes családokat.
Tavaly egyébként 320 ajándékcsomagot adtak át, idén 350 család megajándékozását tűzték ki célul.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek