2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Még mindig sokan olvasnak

Az elmúlt hétvégén szervezték meg a Csíkszeredai Könyvvásárt az Erőss Zsolt Arénában. A programot soha nem látott érdeklődés övezte, neves erdélyi és magyarországi szerzők voltak jelen. A szervezők elégedetten summázták, hogy még mindig sokan olvasnak Csíkszeredában, a könyvvásár pedig egyre szervesebb része a kulturális életnek.

Telt ház a vásári színpad előtt. Szerzők, kiadók, olvasók találkozása Fotó: László F. Csaba

Négynapos könyvvásár zárult vasárnap Csíkszeredában. A színvonalas programkínálat meghozta gyümölcsét, hiszen minden eddiginél többen látogattak el a rendezvényre.
A rendezvény partnere, a csíkszeredai Bookart Kiadó vezetője, Hajdú Áron szerint várakozáson felüli volt a részvételi arány, számos alkalommal volt telt ház a könyvbemutatókon, koncerteken, illetve pódiumbeszélgetéseken.
– Bárhol megállná helyét a csíki könyvvásár. Czinki Ferenc, a magyarországi Szépírók Társaságának elnöke is itt volt, és pozitívan méltatta mind a programkínálatot, mind a helyiek érdeklődését. Köszönjük a város lakóinak a pozitív fogadtatást, még mindig sokan olvasnak Csíkszeredában – nyugtázta Hajdú Áron, aki az Olvasni jó, olvasni öröm programot összegezve elmondta: 406 vidéki diákot hoztak el a könyvvásárra, és jövőre növelnék ezt a számot.
Tőzsér László, a – szintén partner – csíkszeredai Gutenberg Kiadó vezetője is hasonló gondolatokkal összegezte az idei könyvvásárt. Mint elmondta: már az előkészületeknél látszott az, hogy színvonalas és tartalmas program várja majd a könyvek szerelmeseit. Hozzátette: a vásár rövid időn belül kiemelkedő kulturális programmá nőheti ki magát.
Gyarmati Bíborka, a városháza kulturális irodájának részéről leszögezte: a látogatók nemcsak a kedvezményes áron kínált, friss kiadású könyvek miatt érkeztek a könyvvásárra, hanem a programok kavalkádjában is szívesen elvegyültek. Kiemelte a gyermekkönybemutatókat, koncerteket, illetve Grecsó Krisztián, valamint Bodor Ádám író-olvasó találkozóját is.
– Célunk egyrészt a csíkszeredai könyvkiadás, a kortárs irodalom sokoldalú megjelenítése, másrészt a fiatal generációk értő olvasókká nevelése is. Minden korosztály számára alternatívát kívánunk nyújtani a szabadidejük minőségi eltöltésére – jegyezte meg Gyarmati Bíborka, aki szerint a könyvvásár Csíkszereda Megyei Jogú Város egyik legsikeresebb saját rendezvényévé vált.
A látogatottságra, valamint az értékesített könyvek számára vonatkozó hozzávetőleges adatokkal nem tudtak szolgálni.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb