Még mindig nem érkeznek a tavalyi EU-s élelmiszercsomagok

55

Eredetileg február végére ígérték a 2015-ös európai uniós élelmiszercsomagok kiosztását az alacsony jövedelemmel rendelkezőknek, azonban a közbeszerzési eljárás során több esetben is óvást nyújtottak be a pályázó cégek, így egyelőre még azt sem lehet tudni, mikor érkezik a segítség.

Szerencsére hosszú a szavatosságuk – februártól késnek az élelmiszeradagok
Szerencsére hosszú a szavatosságuk – februártól késnek az élelmiszeradagok

A minisztérium februárban kezdte el a termékenkénti közbeszerzések elbírálását az európai uniós élelmiszercsomagok összeállításához, azonban az eredményt több esetben is megóvták a pályázók. Legutóbb erről kapott átiratot a Hargita megyei prefektusi hivatal, azóta csend van, és nem tudják, mikor érkeznek a csomagok – tudtuk meg az intézmény szóvivőjétől, Adrian Pănescutól. Arról korábban tájékoztatott, hogy a végleges eredményhirdetés után lehet szerződést kötni a nyertesekkel, és a tenderfüzet alapján a szerződés megkötésétől számított egy héten belül kell elkezdeni a szállítást és a kiosztást.
A támogatásra idén is a kisnyugdíjasok, a súlyos fogyatékkal élők, a bejegyzett munkanélküliek, a veteránok, a hadi özvegyek, a politikai üldözöttek, valamint a szociális segélyben vagy családi pótlékban részesülők jogosultak. Változás a tavalyhoz képest, hogy 400-ról 450-re emelték a nyugdíjak és segélyek felső határát, ugyanakkor bevonták a programba azokat a személyeket is, akik egyáltalán nem rendelkeznek jövedelemmel, és nem szerepelnek munkanélküliként, nyugdíjasként vagy más kedvezményezettként a nyilvántartásban. További változás, hogy idén nem kapnak postán kuponokat a jogosultak, hanem a polgármesteri hivatalok által a nyugdíjpénztártól, a munkaerő-elhelyező ügynökségtől kapott adatok alapján összeállított listák szerint osztják majd ki azokat – ha végre lesz eredménye a közbeszerzésnek.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.