Még lehet jelentkezni a felolvasómaratonra

50

Február 18-ig még lehet jelentkezni az immár tizenegyedik alkalommal megszervezett, időközben nemzetközivé szélesedett felolvasómaratonra: idén február 19-én, kedden Radnóti Miklós (1909–1945) műveiből olvasnak fel mindazok, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez.
Jelentkezni online lehet a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján elérhető űrlap kitöltésével. A szervezők arra kérik a jelentkezőket – intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat –, hogy pontosan töltsék ki az online űrlapot.
A nagyszabású rendezvény célja a figyelmet magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségének műveire és ezáltal az olvasás fontosságára, szépségére irányítani, arra, hogy olvasni jó.
Az előző évek gyakorlatához hasonlóan a maraton helyszíne lehet bármelyik iskola egyik osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár stb. a lehetőségekhez, körülményekhez mérten.
Az idén immár tizenegyedik alkalommal megtartott, időközben nemzetközivé szélesedett felolvasómaratonnak tavaly több mint 30 000 résztvevője volt. Eddig Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda és Petőfi Sándor műveit olvasták tömegesen, idén Radnóti Miklós (1909–1945) műveiből hangzanak el részletek.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek