Még lehet jelentkezni a felolvasó maratonra

86

Bő egy hétig, február 18-ig lehet még jelentkezni a Tamási Áron felolvasó maratonra, az esemény főszervezője a Kájoni János Megyei Könyvtár. Az olvasást népszerűsítő programra már több mint 14 ezren jelentkeztek az óceánon túlról és innen. A rendezvény fő helyszíne a megyei könyvtár előadóterme, ahol február 23-án, kedden délelőtt 10 órától délután 6 óráig lehet majd felolvasni.

Tavaly sikeres volt a rendezvény. Újráznak
Tavaly sikeres volt a rendezvény. Újráznak

A nemzetközi megmozdulásnak 2014-től a Kájoni János Megyei Könyvtár a főszervezője, tavaly 12 országban közel 40 ezren olvasták Kányádi Sándor műveit ugyanazon a napon, hasonló időintervallumban.
– Tavaly húszezerrel léptük túl a korábbi években regisztrált résztvevők számát, idén is szeretnénk megközelíteni a negyvenezer főt – mondta lapunknak Török Edit.
A megyei könyvtár munkatársa szerint eddig több mint 14 ezren jelentkeztek az eseményre, összesen hét országból: a helyiek mellett Magyarországról, Szlovákiából, Németországból, Írországból, Svédországból és az Amerikai Egyesült Államokból.
– Németországból egy vegyes házasságban született, nyolcéves kislányt regisztrált a nagymamája, ő fog felolvasni, Nagyajtán pedig egy édesanya két kislányával közösen csatlakozik a rendezvényhez – részletezte Török Edit.
Az idei felolvasó maratonra eddig az ország tíz megyéjéből regisztráltak résztvevők, olyan távolabbi vidékekről is, mint Arad, Krassó-Szörény vagy Szatmár megye, a fővárosból pedig az Ady Endre Gimnázium közössége.
– A következő időszakban küldjük szét az értesítéseket a helyi iskoláknak is, így tehát az utolsó napokban ugrásszerű növekedésre számítunk – mondta a könyvtár munkatársa.
A közös olvasásra idéntől on­line lehet jelentkezi: a jelentkezési űrlap elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján jobb oldalt, a Tamási Áron felolvasó maraton gombra kattintva.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.