2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Még két hétig pihennek az udvarhelyi focisok

Július 15-én kezdi meg a felkészülési időszakot a Székely­udvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 2019/2020-as idényére. Noha még nem lehet tudni, hogy a harmadosztály melyik csoportjában szerepel majd nyár végétől az udvarhelyi csapat, a gárda kerete már alakulóban van. Csíkszeredából és Miroslavából erősít a Székelyudvarhelyi FC.

Noha még nyári szabadságukat töltik a Székelyudvarhelyi FC labdarúgói, a csapat menedzsmentje elkezdte a keret összeállítását. A labdarúgó 3. Liga 2019/2020-as idényére készülő csapatból kilencen távoztak, tízen viszont maradtak, melléjük pedig csíkszeredai és miroslavai focisok érkeznek.
Egyelőre még nem tudni, hogy a nyár végétől a 3. Liga melyik csoportjában szerepel. A Román Labdarúgó Szövetség a hónap folyamán készíti el a csoportbeosztásokat, az előzetes latolgatás alapján Hargita megye egyetlen harmadosztályú csapata vagy az 5-ös erdélyi, vagy pedig az 1-es, főként moldvai csapatokból álló csoportba kerül.
A Székelyudvarhelyi FC menedzsmentje a tavalyi keretből tíz játékossal állapodott meg a 2019/2020-as idényre. Ősztől is a csapat tagja lesz Marucza Csanád, Horia Crișan, Bogdan Stăncuțu, Tankó Előd, Györgydeák Apor, Cătălin Dinu, Vékás Barna, Jankó Levente, Jakab Róbert és Somogyi Pál. A távozók közül Péter Mózes visszavonult, ám Mészáros Alpár vezetőedző szeretné, ha ő is a csapat mellett maradna és segítené munkájában a szakvezetést.
A távozók közül az elmúlt idényben kölcsönben az SZFC-nél szereplő Lakatos Miklóst visszahívta az FK Csíkszereda, a megyeszékhelyiek pedig próbajátékra hívták Romaric Logont, ám amennyiben az FK nem igazolja le, ő visszatérhet Székelyudvarhelyre. Bogdan Mintașnak lejárt a szerződése, Bálint Rajmond is távozik, egyelőre nem tudni, hogy melyik csapatnál folytatja pályafutását, míg Cristian Trăistar hazaigazolt Segesvárra. Hárman külföldön próbálkoznak, a kapus Cristian Tudose Portugáliába, Marin Popescu Németországba, Csifó István pedig Magyarországra utazott próbajátékra.
Mészáros Alpár szerint az FK Csíkszeredával való kiváló együttműködésnek köszönhetően három 19 éves tehetséges játékos érkezik az SZFC-hez Berkeczi Csongor, Pál Kristóf és Zsombori Zsolt személyében. Ugyanakkor két moldvai játékost is leigazolt az SZFC, két éve mindketten az FK Csíkszereda előtt a 3. Ligát megnyerő Știința Miroslava focisai voltak: Alexandru Izmană az elmúlt idényben a 2. ligás Unirea Brăila, Alexandru Taciuc pedig a 3. ligás Nagybányai Minaur focisa volt.
Az SZFC edzője még három poszton szeretne erősíteni, így várhatóan kapus, hátvéd és csatár is érkezik majd a csapathoz. Mészáros elmondta, több játékossal is tárgyalásokat folytatnak. A csapat július 15-én Székelyudvarhelyen kezdi meg a felkészülést a 2019/2020-as idényre, a menedzsment pedig azon dolgozik, hogy a hónap végére több felkészülési mérkőzést is lekössön a gárda számára.
A román pontvadászatok közül elsőként az 1. Liga rajtol, a 2019/2020-as idény első fordulóját július 12-én tartják, a 2. Liga augusztus 3-án rajtol, míg a 3. Liga augusztus 25-én kezdődik.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb